TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Materiale dentare restaurative AL-ROC-MATEDR-01-N-001
Materiale dentare restaurative
Vezi
galerie

Materiale dentare restaurative

de Robert Craig

Titlu apărut în colecția All Medical la All

Id: #232791

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ajunsă în limba engleză la cea de-a zecea sa ediție, lucrarea se menține în tradiția inaugurată o dată cu apariția primei ei versiuni, publicate în 1960, aceea de manual pentru uzul studenților facultăților de stomatologie, reprezentând, totodată, un material de bază destinat celor care se pregătesc pentru profesia de tehnician dentar. Alături de aceste două categorii de adresanți, medicii stomatologi pot face oricând apel la acest material, revizuindu-și astfel informațiile de bază asupra unor noi clase sau categorii de materiale intrate în practica medicală curentă în perioada scursă de la absolvirea studiilor.


Volumul debutează cu o prezentare a istoricului dezvoltării materialelor dentare reconstructive și continuă, pe parcursul a șase capitole, cu o expunere, de nivel științific, despre importanța deosebită ce trebuie acordată acestor materiale. Chiar dacă, pe parcursul studiilor universitare, cursanții au ocazia să-și însușească bazele științifice cu privire la materialele dentare reconstructive, este de presupus că problematica expusă în această etapă să nu fie accentuată suficient și, desigur, să nu se fi subliniată importanța ei decisivă în unele cazuri practive. Aceste șase capitole includ: analiza fenomenelor dentare de suprafață; expunerea proprietăților optice, termice, electrice și mecanice ale acestor materiale; studiul naturii diferitelor metale și aliaje, al polimerizării și polimerilor; evaluarea biocompatibilitatii diferitelor materiale dentare.


Celelalte douăsprezece capitole ale lucrării sunt dedicate descrierii proprietăților materialelor și efectului prelucrării asupra proprietăților acestora, începând cu materialele reconstructive directe și continuând cu cele indirect reconstructive, la acestea adăugându-se și studiul materialelor și substanțelor conexe, de laborator. Subiectele considerate teme majore beneficiază de o tratare aparte: paragrafe recapitulative incluse în finalul principalelor secțiuni și capitole ale lucrării; probleme și soluții la fiecare final de capitol, destinate sublinierii modalităților de rezolvare a dificultăților presupuse a fi întâmpinate în procesul de însușire a materiei. Textul volumului este susținut de un bogat material ilustrativ și numeroase diagrame și tabele în care sunt sistematizate principalele date specifice. Lucrarea este completată, pe capitole, de o bibliografie specializată, iar atunci când s-a considerat oportun, unele probleme, expuse în alte lucrări, au fost reproduse în extenso.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Robert Craig

Data apariției: 2001

ISBN: 9789736843662

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 794

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x24 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: All