TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ginecologie NA-DCI-GINECO-08-N-001
Ginecologie
Vezi
galerie

Id: #239909

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Lucrarea oferă date esenţiale privind evoluţia sarcinii normale şi a celei patologice, a bolilor asociate sarcinii, precum şi informaţii despre principalele investigaţii necesare pentru stabilirea diagnosticului, însoţite de principii generale de tratament.


Cartea este utilă atât studenţilor, pentru asimilarea cunoştinţelor în această specialitate, cât şi medicilor de familie ori rezidenţilor.

 

„Durerea pelviană şi durerea abdominală sunt cele mai comune acuze în practica ginecologică. Greutatea stabilirii diagnosticului se datorează atât numeroaselor entităţi patologice şi tulburări funcţionale care dau acest tablou clinic, cât şi răspunsului individual diferit la durere. Durerea pelviană şi în etajul abdominal inferior este descrisă ca o senzaţie neplăcută, care poate sau nu să aibă ca substrat leziuni tisulare actuale sau potenţiale, şi se însoţeşte de fenomene subiective în grade variate. Durerea poate fi descrisă în absenţa unor modificări tisulare, adeseori datorându-se unor cauze de ordin psihosocial”, detaliază autorii volumului.

 

Carţile dedicate ginecologiei au o utilitate extinsă. Prof.dr. Virgil Ancăr şi prof. dr. Crîngu Ionescu tratează, pe lângă subiectele amintite, şi contracepţia, bolile cu transmitere sexuală, infecţiile aparatului genital, infertilitatea sau menopauza. Controlul voluntar al fertilităţii este un aspect foarte important al societăţii de azi. De cele mai multe ori, femeile care îşi doresc unul sau doi copii îşi consumă anii perioadei reproductive încercând să evite sarcina prin metode contraceptive. În carte întâlnim descrise medoda calendarului, cea a temperaturii bazale şi cea a ovulaţiei. Aici sunt amintite şi metodele simptotermale, dar şi eficienţa metodelor de abstinenţă periodică. De asemenea, alăptarea este o altă metodă contraceptivă. Volumul face referire şi la prezervative, diafragmă, spermicide, dispozitivele intrauterine şi complicaţiile acestora. Metodele contraceptive hormonale şi eficacitatea acestora sunt de asemenea discutate. În plus, Virgil Ancăr şi Crîngu Ionescu subliniază şi efectele adverse, foarte importante pentru cititori.

 

Cartea dedică un capitol bolilor cu transmitere sexuală ca: gonoreea, sifilisul, chlamydia, ajungând până la virusul HIV. Sunt prezentate indicaţii de diagnostic, metode de tratament şi eventuale complicaţii. Infecţiile aparatului genital reprezintă o altă parte importantă a lucrării în discuţie. Acestea au la bază o serie de factori determinanţi, ca agenţii patogeni, dar şi alţii favorizanţi. În Ginecologie, agenţii patogeni enumeraţi sunt: bacteriile, chlamydia, diverşi paraziţi, fungi şi virusuri.

 

De asemenea, un subiect sensibil atins de autori este cel al incontinenţei urinare. Această afecţiune poate avea multiple cauze şi de cele mai multe ori nu primeşte un diagnostic propriu-zis. Virgil Ancăr şi Crîngu Ionescu avertizează că mulţi practicieni cred în mod eronat că toate incontinenţele urinare sunt incontinenţe de efort, acestea fiind într-adevăr cele mai frecvente.

 

Autorii fac referire şi la subiectul infertilităţii. Potrivit acestora, aproape 80% dintre cuplurile care nu folosesc metode contraceptive vor avea un copil în decurs de un an. Infertilitatea este incapacitatea de a concepe o sarcină după o perioadă de un an, fără metode contraceptive. De asemenea, cartea prezintă tratamente necesare împotriva infertilităţii.



Alte titluri pentru Prof. Dr. VirgilAncăr (autor):
Obstretică (2015) ,


Alte titluri pentru Dr. CrânguIonescu (autor):
Obstretică (2015) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Prof. Dr. Virgil Ancăr, Dr. Crângu Ionescu

Data apariției: 2008

ISBN: 978-973-659-147-1

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Naţional