TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Antologie de texte din literatura română 978-973-135-716-4
Vezi
galerie

Antologie de texte din literatura română

de Alexandrina Dumitru, Daniela Beşliu

Id: #216989

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Adresându-se îndeosebi elevilor aflaţi în perioada achiziţiilor fundamentale, textele din prezenta antologie au fost selectate urmărindu-se nivelul de accesibilitate. Au fost alese texte care sunt uşor de abordat în cadrul activităţii didactice, generatoare de interes pentru cunoaştere şi de gust pentru lectură. Dominantă a fost, între criteriile de selecţie, identitatea dintre noul curriculum de limba şi literatura română şi posibilităţile de abordare a textelor în vederea dezvoltării capacităţii de receptare a mesajului scris, de formare a modalităţii de exprimare orală sau scrisă.

Având în vedere că manualele şcolare conţin fragmente sau texte prelucrate, am reprodus texte integrale sau, acolo unde dimensiunile lucrării făceau imposibil acest lucru, fragmente semnificative, care pot să ofere micului şcolar o imagine concludentă asupra lucrării respective.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alexandrina Dumitru, Daniela Beşliu

Data apariției: 2012

Copertă: Paperback

Număr pagini: 192

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

 

Opinii editoriale

,,Parcurg antologia pe care o dăruieşte Editura CORINT elevilor din clasele primare, dar sigur că nu doar lor, şi regăsesc autori şi texte care mi-au marcat copilăria, rememorez primele volume adunate în biblioteca mea de şcolar. Şi atunci iubeam mai mult lectura de plăcere decât învăţătura. Aşa vor face, nu e îndoială, copiii care vor citi această carte. Ea adună clasici şi moderni scriitori români care se cuvin cunoscuţi de fiecare generaţie la timpul său. Nu e de conceput intrarea în adolescenţă a unui copil, fără ca el să ştie cum a fost corbul păcălit de vulpe, cine „au fost” Peneş Curcanul, Domnul Goe sau Nică, Smărăndiţa."

Horia Gârbea