TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Istorie universală. Atlas şcolar ilustrat CO-MIP-ISUACI-13-P-001
Istorie universală. Atlas şcolar ilustrat
Vezi
galerie

Istorie universală. Atlas şcolar ilustrat

de Minodora Perovici

Id: #216313

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Fluviul ISTORIA, cu cei trei afluenți ai săi, harta, ilustrația și documentul, se revarsă în acest atlas școlar pentru a oferi cititorului un concentrat de știință istorică.
Harta reprezintă timpul și spațiul istoric din perspectiva tematică și evolutivă. Ilustrația dă viață timpului. Fiecare pagină de atlas poartă pecetea unui moment dintr-o anumită perioada istorică, zugrăvind oameni, fapte, călătorii, războaie, viață economică și artistică etc. Documentul oferă autenticitate istoriei. Fie că este vorba de relatarea unui istoric de acum două mii de ani, de o cronică, de textul unui act de cancelarie domnească sau al unui tratat, documentul este un izvor istoric de necontestat.
Atlasul de față, o frescă a unor spații istorice, este diferit de oricare alt atlas istoric apărut în spațiul publicistic românesc, putând constitui un excelent suport didactic pentru lecția de istorie.
Tematica hărților este în concordanță cu noile programe școlare pentru clasele V-XII, înscriindu-se în aria curriculară "Om și societate". Conținutul lucrării oferă posibilitatea realizării unor obiective de referință care să-i determine pe elevi să identifice informațiile oferite de hărțile istorice, să folosească tehnici de analiză a documentului scris sau a celui iconic, să utilizeze și să compare surse istorice de natură diferită - cartografice, documentare, iconografice - referitoare la același subiect.
Atlasul este echilibrat în ceea ce privește raportul dintre istoria națională și cea universală, integrând firesc evenimentele istorice românești în istoria vremii.

Prof. dr. Minodora Perovici

extinde