TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Falsul Nero AL-LIF-FALSUN-12-P-001
Vezi
galerie

Falsul Nero

de Lion Feuchtwanger

Id: #211991

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

 În provinciile de est ale Imperiului Roman, la unsprezece ani de la moartea împăratului Nero, senatorul Varro pune la cale un truc ingenios, un act subtil de răzbunare, pretinzând că împăratul trăieşte. Şi lovitura de stat reuşeşte. Olarul Terenţiu, care seamănă izbitor cu Nero, îşi joacă rolul cu succes. Numai că, fiind vanitos şi obsedat de putere, şi incitat de apropiaţii săi, acesta uită că nu este decât o marionetă. Una dintre cele mai cunoscute fraude politice din istoria lumii este pentru Lion Feuchtwanger – în al treilea an al dictaturii naziste – pretextul pentru o parodie grăitoare a triumviratului Hitler, Göring, Goebbels. 

Interzis de regimul nazist, romanul Falsul Nero a fost publicat prima oară în 1936, la Amsterdam. 

Lion Feuchtwanger s-a născut în 1884 la München, în Germania. A studiat li-teratură şi filosofie la Universităţile din München şi Berlin. A scris critică de tea-tru şi a fondat, în 1908, revista culturală Der Spiegel. În 1914, după izbucnirea Primului Război Mondial, s-a înrolat în Armata Germană, dar a fost lăsat la va-tră din motive de sănătate. După ce a publicat câteva piese de teatru, a început să scrie romane istorice, debutând cu Die häßliche Herzogin Margarete Maultasch (Ducesa slută Margareta Maultasch, 1923). I-au urmat romane de mare succes la critică şi la public, printre care: Der falsche Nero (Falsul Nero, 1936, Editura ALLFA, 2012), Die Füchse im Weinberg (Vulpile în vie, 1946, Editura ALLFA, 2012), Goya oder der arge Weg der Erkenntnis (Goya sau drumul spinos al cunoaşterii, 1951) şi Narrenweisheit oder Tod und Verklärung des Jean-Jacques Rousseau (Înţelepciunea nebu-nului sau moartea şi transfigurarea lui Jean-Jacques Rousseau, 1952). 

Persecutat de regimul nazist, a fost nevoit să se expatrieze şi ulterior s-a stabilit în Statele Unite ale Americii, unde a murit în 1958. 



Alte titluri pentru LionFeuchtwanger (autor):
Vulpile în vie (2 volume) (2013) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Lion Feuchtwanger

Data apariției: august 2012

ISBN: 978-973-724-315-7

Copertă: Paperback

Număr pagini: 432

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Allfa

 

Opinii editoriale

„Când, pe la jumătatea anilor ’30, Lion Feuchtwanger a început să scrie Falsul Nero, scopul lui era să publice un roman istoric care să fie o analogie a avenimentelor politice din Germania acelor ani şi să le ofere ceva speranţă opozanţilor lui Hitler, care constatau cu stupoare ascensiunea fulminantă a celui de-Al Treilea Reich.“ 

Ian Wallace, The Literary Encyclopedia
Lion Feuchtwanger
Lion Feuchtwanger
Autor

Lion Feuchtwanger s-a născut în 1884 la München, în Germania. A studiat literatu...

vezi autor