TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Un erou al timpului nostru PO-MIL-UNEATN-16-N-001
Un erou al timpului nostru
Vezi
galerie

Un erou al timpului nostru

de Mihail Iurievici Lermontov

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #242698

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

 Un erou al timpului nostru, primul roman psihologic din literatura rusă, urmărește aventurile lui Grigori Peciorin, un ofițer de gardă dintr-un regiment încartiruit în Caucaz. Stăpân al propriului destin, înzestrat cu o minte pătrunzătoare, o sensibilitate ieșită din comun și un farmec ce l-ar putea duce departe, Peciorin își irosește talentele cu nechibzuința, aruncându-se în cele mai nebunești și mai primejdioase aventuri, din care nu lipsesc femeile, rivalii, briganzii, contrabandiștii sau duelurile. Mintea sa ageră este mereu în căutarea unei noi provocări, mereu în căutarea adevărului și a înțelegerii unor taine care pe mulți i-ar înfricoșa. Plictisit de viață, orbit de vanitate, măcinat de o pustietate a sufletului pe care nimic nu pare să fie în stare s-o umple, Peciorin alunecă într-un soi de fatalism, dându-și seama că setea sa nedomolita de noi experiențe și plăceri duce nu numai la distrugerea celor apropiați, ci și la propriul declin. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mihail Iurievici Lermontov

Traducător: Leonte Ivanov

Data apariției: ianuarie 2016

ISBN: 978-973-46-5816-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: aventură

 

Opinii editoriale

„Eroul Timpului Nostru, stimații mei domni, este într-adevăr un portret, dar nu al unui singur om: este un portret alcătuit din viciile întregii noastre generații, în deplină lor dezvoltare. Îmi veți spune din nou că omul nu poate fi așa de imoral, dar eu va voi răspunde că, dacă ați dat crezare existenței tuturor tâlharilor tragici și romantici, de ce nu vreți să credeți în realitatea lui Peciorin? Dacă v-ați delectat cu creaturi cu mult mai înfricoșătoare și mai monstruoase, de ce atunci acest personaj, chiar dacă născocit, nu se bucură de bunăvoința dumneavoastră? Oare nu din pricină că există în el mai mult adevăr decât ați fi dorit?...” 

M.I. Lermontov

„Lermontov a reușit să creeze un individ ficțional ale cărui aplecare romantică spre cinism, suplețe de felină și ochi de vultur, sânge înfierbântat și ascuțime rece a spiritului, tandrețe și înnegurare, eleganță și brutalitate, delicatețe a percepției și pasiune brutală de a domina, cruzime și conștiința de sine au, toate la un loc, calitatea statornică de a atrage cititorii de pretutindeni și din toate timpurile.”

Vladimir Nabokov
Mihail Iurievici Lermontov
Mihail Iurievici Lermontov
Autor

Congener al lui Pușkin, poet, dramaturg, romancier, Mihail Iurievici Lermontov (...

vezi autor