TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Aşa-i cânta îndrăgostitul din Sumer. Poeme de dragoste CA-DUI-ACNDSP-16-N-001
Aşa-i cânta îndrăgostitul din Sumer. Poeme de dragoste
Vezi
galerie

Aşa-i cânta îndrăgostitul din Sumer. Poeme de dragoste

de Dumitru Ichim

Id: #242849

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Poemele scrise de Dumitru Ichim amintesc de marile creaţii ale literaturii universale. Este vremea ca istoria şi critica literară din România să descopere opera impresionantă a unui poet singular în literatura română de azi, singular dar nu singur, fiindcă Poezia pe care o redă lumii este fascinantă şi nemuritoare şi ea va influenţa, negreşit, noile orientări estetice. Temele şi motivele reglioase, simbolurile şi metaforele revelatorii se închid şi se deschid cititorului într-un tumult de o frumuseţe copleşitoare. Cântecele Îndrăgostitului sunt cântecele iubirii biruitoare, care „toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte”, care purifică şi înalţă spiritul, depăşind barierele poeziei de inspiraţie mistică. Este Iubirea în stare de permanentă rugăciune, care poleieşte divin sufletul omului şi-l integrează în absolut.

Maria-Daniela Pănăzan

extinde
 

Detalii produs

Autor: Dumitru Ichim

Postfaţator: Anca Tănase

Data apariției: ianuarie 2016

ISBN: 978-606-8770-12-3

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 616

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x22,5 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Școala Ardeleană

Teme: iubire, suflet

 

Opinii editoriale

Criticii literari au descoperit în sonetele voiculesciene, rod al înţelepciunii vârstelor crepusculare, un anume ezoterism mistic. Ezoterism întâlnim şi la Dumitru Ichim, în prezentul volum, scris cu o jumătate de secol mai târziu, dar la o vârstă similară cu cea a lui Vasile Voiculescu. Nume, civilizaţii şi mituri, provenite din cultura sumeriană, aztecă sau a primilor locuitori ai Americii de Nord, ca dintr-o universalitate a spiritului umanităţii şi setei sale de transcendentalitate, sunt îmbrăcate şi transfigurate de profunde înţelesuri creştine.

Horia Ion Groza

Poezia lui Dumitru Ichim este un pelerinaj pe spirala luminii, la al cărei capăt ne aşteaptă Iubirea celui pe care mintea nu-l cuprinde, a celui care e „totul în toate” şi în care, prin dragoste, vom fi şi noi.

Anca Tănase
Dumitru Ichim
Dumitru Ichim
Autor

Dumitru Ichim s-a născut la 14 august 1944, în comuna Dărmăneşti, jud. Bacău – R...

vezi autor