TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Armata de cavalerie. Povestiri din Odesa PO-ISB-ADCPDO-12-N-001
Armata de cavalerie. Povestiri din Odesa
Vezi
galerie

Armata de cavalerie. Povestiri din Odesa

de Isaac Babel

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #206149

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Volumul de fata grupeaza integral povestirile din Armata de cavalerie, partial ciclul odesit si alte citeva texte. Prospetimea privirii auctoriale, alaturi de poeticitatea textelor – Isaac Babel este un rafinat stilist –, participa la conturarea unor personaje complexe, veridice. Prin fata cititorului se perinda cavaleristi (comandanti, comisari, simpli soldati), tarani, clerici, hoti, negustori, cu totii plini de viata, departe de orice schematism si ostentatie. Prin intermediul unor scrisori trimise de pe front, al unor frinturi din zilele de groaza, de acalmie ori de pregatire de lupta, dar si prin decuparea unor scene de viata din mediul evreiesc ori din propriul trecut, autorul se descopera ca pictor ce poate cuprinde in citeva trasaturi de penel, subtil, comic si tragic, destine si intelepciune, omenescul din om.

Povestiri traduse in peste 20 de limbi

extinde
 

Detalii produs

Autor: Isaac Babel

Traducător: Victor Kernbach

Data apariției: 2012

Titlu original: Konarmia. Odesskie rasskazja

ISBN: 978-973-46-2931-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 312

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

"Isaac Babel avea sa devina una dintre cele mai cunoscute victime ale totalitarismului stalinist, spre deosebire de milioanele de anonimi asasinati prin diverse metode (impuscare, infometare, inghetare).
Babel a fost acuzat ca apartinea unei organizatii trotkiste, dar si ca era spion al guvernelor francez si austriac. A doua zi a si fost executat. Manuscrisele lui au fost confiscate de NKVD. Trupul lui a fost aruncat intr-o groapa comuna. Acesta a fost tragicul si paradoxalul destin al unui scriitor care si-a inceput cariera laudind Cavaleria Rosie si lupta ei impotriva „sleahtei imperialiste polone“.

19 februarie 2013, revista 22 - Codruţ Constantinescu

"Nu poti sa nu te intrebi cum ar fi scris Isaac Babel daca n-ar fi trait in vremuri atit de tulburate. Fara teroarea istoriei, am fi vorbit acum despre el, poate, cum vorbim despre orice alt celebru artist european.” 

The Guardian

"Lectura lui Babel aminteste de tinarul Tolstoi, de Maupassant, Cehov, Stephen Crane si Salom Alehem. Cu toate acestea, Isaac Babel e diferit: el este un cronicar al situatiilor imposibile, ale caror claritate si precizie dau fictiunii intensitate lirica si luminozitate.” 

Kirkus Reviews

„Lumea este pentru mine ca un spectacol urias, in fata caruia eu sint singurul spectator fara binoclu. Orchestra anunta preludiul celui de-al treilea act, scena este departe, ca intr-un vis, inima imi tresalta de placere – n-ar fi pacat ca in fata unui asemenea spectacol sa fiu orbit de o banala pereche de lentile?” 

Isaac Babel