TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Un înger, un câine, o imagine PO-ERA-UNUCOI-15-N-001
Un înger, un câine, o imagine
Vezi
galerie

Un înger, un câine, o imagine

de Șerban Alexandru

Titlu apărut în colecția Ego | Proză la Polirom

Id: #241485

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Într-o viziune realist-magică, Șerban Alexandru construiește în acest volum o amplă și complexă mitologie a Brăilei. Într-o montură stilistică de mare expresivitate și reunind formule literare diverse, de la romanul picaresc la cel poetic, este și o critică, pe alocuri cu accente de pamflet, a istoriei, a mitologiei și religiei, a politicii și culturii. Un înger, un câine, o imagine impune, într-o tonalitate tragicomică, mesajul unei morale superioare, punct de plecare pentru un nou umanism.

„Un scriitor nu face nimic altceva decât să recupereze, cum susține Camus, cele două sau trei imagini simple și mari spre care s-a deschis inimă prima dată. Ce face el scriind – o spune Wittgenstein – este similar cu ce face copilul care pretinde a conduce o mașină nemișcată stând doar pe scaunul șoferului și manevrând volanul.
Valoarea unei cărți stă în calitatea unui suflet – ce transcende realul, transformând pentru totdeauna existența într-un pur sentiment al existenței – și ea, cartea, se încheie atunci când el, sufletul, a epuizat suma posibilităților sale.” (Șerban Alexandru)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Șerban Alexandru

Data apariției: octombrie 2015

ISBN: 978-973-46-5727-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 296

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: mitologie