TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fericiţi cei fericiţi PO-YAR-FERICF-13-N-001
Fericiţi cei fericiţi
Vezi
galerie

Fericiţi cei fericiţi

de Yasmina Reza

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #228642

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O succesiune de scene conjugale viciate de certuri, minciuni și infidelitățiFericiți cei fericiți consemnează eșecul final al cuplului. Deopotrivă tulburător și plin de umor, romanul este străbătut de o adîncă melancolie a celor învinși în dragoste, sfîrșind într-o covîrșitoare singurătate.

Considerat de critici drept cel mai frumos text de pînă acum al Yasminei RezaFericiți cei fericiți este marele român al dezolarii umane.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Yasmina Reza

Traducător: Luiza Vasiliu

Data apariției: 2013

Titlu original: Hereux les hereux

ISBN: 978-973-46-3787-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 176

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: singurătate

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Fericiți cei nefericiți și cei care n-au cunoscut fericirea, poate ar fi trebuit să spună autoarea. Fiindcă n-au pe ce să fie invidioși, fiindcă nu cunosc mai bine. Personajele romanului par să-și târ......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"«Pina si viata, de la un punct incolo, e o valoare prosteasca.» Frumos roman al maturitatii  unul dintre primele sale romane «adevarate», de altfel —, ultima carte a autoarei de piese de teatru si cineastei Yasmina Reza infricoseaza intr-un fel aparte prin ironia implacabila, prin umorul ei peste poate de negru.” 

Télérama

"Yasmina Reza orchestreaza cu multa agilitate aceasta rasucire de clisee antropologice. Ne-ar placea ca uneori o pasiune, o ade-varata nebunie, o ardere mai completa sa transcenda vodevilul existentei. Yasmina Reza este un adevarat Beckett cu bigudiuri.” 

Le Figaro