TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ultima fugară PO-TRC-ULTIMF-13-N-001
Ultima fugară
Vezi
galerie

Ultima fugară

de Tracy Chevalier

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #206199

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Trasee secrete, case conspirative, pedepse singeroase, ura și răzbunare, iar pe dedesubt,  un curent nestăvilitdorința de libertate care ține totul în mișcareAceastă este Calea Ferată Clandestină, o rețea secretă prin care negrii fugari ai Americii mijlocului de secol XIX sunt călăuziți către libertate.

În același timp, de la est la vest se mișcă necontenit caravanele coloniștilor în căutarea unei vieți noi. Iar la raspintie, chiar în colții de salbaticiune tanără ai acestei țări zbuciumate, nimerește Honor Bright, o tanără quakerita forțată -și părăsească Anglia natală.

Singură printre oameni străini de sânge și de sufletîntr-o comunitate religioasă ce denunță răul, dar nu-și poate apară principiile, într-o America în care viitorul și prosperitatea se clădesc pe umerii sclavilor, nevoită  mintă și  însele pentru a salva vieți care nu întotdeauna pot fi salvate, Honor Bright trebuie  descopere unde se află salvarea: în legătură forțată cu trecutul sigur și familiar ori în desprinderea dureroasă și dificilă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Tracy Chevalier

Traducător: Ona Frantz

Data apariției: 2013

Titlu original: The Last Runaway

ISBN: 978-973-46-3449-1

EAN-16: 978973463449

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 312

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: destin, libertate

 

Opinii editoriale

"Calea Ferata Clandestina – o organizatie care ajuta negrii fugari din America secolului al XIX-lea sa sa scape de sclavie. Eroina, o tinara apartinind comunitatii quakerilor, isi urmeaza calea convingerilor, fiind uneori nevoita sa incalce principii de baza ale comunitatii religioase din care face parte."

iunie 2013, Avantaje - Mihaela Serea

"Tracy Chevalier incearca sa ajunga din nou la succesul imens obtinut cu Fata cu cercel de perla cu noul ei roman Ultima fugara, care se inscrie in alt registru. Tot un roman istoric, e drept, dar unul despre segregare rasiala, emigratie, activism social si... quilting."

iunie 2013, onemagazine.ro - Virginia Costeschi

"Este anul 1850. Se emigreaza in America valuri-valuri. Se alearga dupa pamint spre vest. O tinara quakerita – care nu bea, nu fumeaza, nu injura, nu minte si nu poarta haine colorate – stie sa coasa si sa matlaseze paturici… si cam atit. O intorsatura nefericita a sortii o arunca pe un continent salbatic si strain, intr-un sat intemeiat cu 15 ani in urma, unde totul pare temporar, nimic nu e statornic, totul e nou si neprietenos. [...] Vocea povestii este profund feminina, iar perspectiva a unei femei care stie ca locul ei este sa se marite repejor cu un barbat pe care poate nici nu il cunoaste bine, sa isi vada de copii si de cusut, poate si de treburile fermei. Discursul vorbitoarei este insa elevat, poate chiar un pic prea mult din partea unei femei quaker a anilor 1850, dar vom pune acest lucru pe seama faptului ca Honor este… Bright (luminos, dar si inteligent), si ca era o perioada in care femeile incepeau, timid, sa se emancipeze."

26 martie 2013, bookaholic.ro - Cristina Petrescu

"Tracy Chevalier reuseste inca o data sa isi imagineze viata cotidiana intr-o lume ce pare atit de departe acum: de la detaliile obiceiurilor si credintelor quakerilor din America, la modul in care decurgea viata la o ferma, la dezvoltarea localitatilor si pina la psihologia din spatele fiecarui aspect. Printr-o scriitura abundenta in descrieri, ce creeaza o atmosfera inarcata de emotii, alternind cu gindurile exprimate chiar de Honor prin scrisori, Tracy Chevalier ofera posibilitatea fiecarui cititor de a empatiza sau chiar a se identifica cu stari, senzatii si realitati traite de personajul principal si nu numai. […] O poveste pe cit de asezata, pe atit de tumultoasa."

23 mai 2013, bookblog.ro - Alice Teodorescu

"In Ultima fugara, volum tradus si publicat la doar citeva luni de la aparitia sa in Statele Unite, Tracy Chevalier scrie mai putin o poveste de dragoste si mai mult un studiu de mentalitati, un roman istoric, de atmosfera (construita abil, si prin intermediul corespondentei dintre Honor si prietena ei, Biddy, ramasa in Anglia), a carui actiune nu se petrece intimplator in Oberlin si imprejurimi, orasul fiind un „focar” important, daca nu cel mai important, al miscarii abolitioniste."

20 aprilie 2013, Suplimentul de cultură, nr. 396 - Florin Irimia

"Ce e de facut atunci cind treci printr-o deceptie puternica din dragoste? Cind cel pe care l-ai iubit te-a parasit brusc pentru o alta persoana, pentru ca tu nu mai esti la fel de „buna”? Fugi incotro vezi cu ochii, fugi cit de departe poti, traversezi un ocean si incerci sa o iei de la capat. Asta face Honor Bright personajul central din Ultima fugara, de Tracy Chevalier, gasind solutia in plecarea alaturi de sora ei catre New York, care urma sa se marite."

17 iunie 2013, BookMag.eu - Marinela Gheorghe

"Tracy Chevalier si-a cucerit faima cu romanul Fata cu cercel de perla, iar publicul fidel i-a asteptat fiecare carte cu nerabdare, fiind pe rind mirat, intrigat, deconcertat, ravasit. Si niciodata dezamagit. Un lucru este cert: scriitoarea a incercat sa-si schimbe formula de la un roman la altul, dincolo de predilectia pentru un trecut mai apropiat sau indepartat si de preferinta vizibila pentru personaje feminine, care se deosebesc si se distanteaza de cei in mijlocul carora traiesc.
Desi s-a nascut in Washington, DC, urmind Colegiul Oberlin din Ohio, scriitoarea si-a trait viata de adult in Anglia, tot aici a facut un masterat de creative writing, a lucrat ca redactor inainte de a se dedica integral scrisului. Cele sase romane exploreaza spatiul cultural european (…) Insa al saptelea roman – Ultima fugara inseamna pentru Tracy Chevalier intoarcerea acasa, caci romanul se petrece in America de la mijlocul secolului al XIX-lea: eroina ei, Honor Bringh, paraseste Anglia impreuna cu sora ei care urma sa se casatoreasca in Ohio. Dar Honor trebuie sa infrunte noua lume in care a ajuns: isi pierde sora, strabate tinuturi ca sa ajunga in orasul unde locuia alesul surorii ei, isi face pe rind alegerile ce-i decid viata.

10 mai 2013, Ziarul de duminică - Elisabeta Lasconi

"Tracy Chevalier tese admirabil personaje istorice si evenimente reale intr-o lucratura narativa coplesitoare.” 

San Francisco Chronicle

"Autoarea Ultimei fugare creeaza o lume parca rupta dintr-un interior al lui Vermeer: suspendata intr-un moment anume, isi transcende timpul si locul.”

The New Yorker
Tracy Chevalier
Tracy Chevalier
Autor

Tracy Chevalier s-a născut în 1962 şi a copilărit în Washington. A părăsit Sta...

vezi autor