TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Imperfecţioniştii HF-TOR-IMPERF-13-N-001
Vezi
galerie

Imperfecţioniştii

de Tom Rachman

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #229594

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Unul dintre titlurile-far ale Târgului Internaţional de Carte de la Frankfurt din anii precedenţi, romanul de debut al scriitorului Tom Rachman a cunoscut un imens succes de public şi de critică odată cu apariţia ediţiei americane, în aprilie 2010. Două luni mai târziu, drepturile de ecranizare au fost cumpărate de casa de producţie a lui Brad Pitt. Imperfecţioniştii a figurat douăzeci şi opt de săptămâni pe lista de bestselleruri a publicaţiei New York Times, s-a aflat printre cele mai bune cărţi ale anului 2010 alese de Amazon şi a fost nominalizat la Giller Prize. Este tradus în douăzeci şi nouă de ţări.

 

Roman coral magistral orchestrat, Imperfecţioniştii etalează, în unsprezece istorii care se intersectează, legate prin scurte interludii, o galerie de unsprezece portrete ale unor bărbaţi şi femei din redacţia unui ziar internaţional de limbă engleză nenumit, cu sediul la Roma. O frescă memorabilă a culiselor universului jurnalistic pe parcursul a cincizeci de ani, de la vârsta de aur a acestuia până la crepusculul din prezent.

 

În 1953, Cyrus Ott, un excentric om de afaceri american, înfiinţează la Roma, pe Corso Vittorio, un ziar de limba engleză. Datorită unor oameni dedicaţi, mica publicaţie va cunoaşte adevărate perioade de înflorire şi va ajunge să aibă cititori pe tot mapamondul. Dar acum ne aflăm în anul 2004 şi ziarul nu a putut să ţină pasul cu schimbările erei digitale, cititorii i s-au împuţinat considerabil şi conducerea Grupului Ott intenţionează să reducă din personal. În acest strălucit roman de debut, vieţile imperfecte ale jurnaliştilor din redacţia din Roma se completează una pe alta precum un puzzle. Kathleen Solson, redactorul-şef, face tot ce poate ca să menţină ziarul pe linia de plutire, în timp ce căsnicia ei e pe punctul de a se destrăma. Arthur Gopal, redactorul de necrologuri, ar da orice ca să nu lucreze, dar o tragedie în familie îl determină să se refugieze, cu rezultate spectaculoase, tocmai în muncă. Ruby Zaga are impresia că este mereu persecutată de colegii pe care oricum îi urăşte, dar când află că nu va fi disponibilizată, se închide în baie şi plânge de bucurie. Craig Menzies, redactorul de ştiri, află într-un târziu că viaţa lui sentimentală se întemeiază pe o minciună. Iar lui Oliver Ott, nepotul lui Cyrus, îi pasă mai mult de câinele său, Schopenhauer, decât de ce se întâmplă cu ziarul pe care îl administrează.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Tom Rachman

Traducător: Eduard Bucescu

Data apariției: 2013

Titlu original: The Imperfectionists

ISBN: 978-973-689-627-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 344

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire

 

Opinii editoriale

„O carte captivantă, intensă. [...] Un roman splendid, de o mare originalitate, plin de umor şi cu o structură extrem de ingenioasă.”

The New York Times

„Citite individual, capitolele din Imperfecționiștii ar fi nişte povestiri foarte bune. Luate împreună, alcătuiesc un roman excepţional.”

The Economist

„Este atât de bun, încât a trebuit să-l citesc de două ori ca să-mi dau seama cum a reuşit Tom Rachman s-o scoată la capăt. Încă nu am găsit răspunsul şi nu ştiu nici cum cineva atât de tânăr [...] poate să cunoască atât de bine defectele omeneşti. Romanul, construit precum un cub Rubik, este deopotrivă extrem de amuzant şi sfâşietor de trist.”

Christopher Buckley, The New York Times Book Review
Tom Rachman
Tom Rachman
Autor

Tom Rachman s-a născut în 1974 la Londra și a copilărit în Vancouver. A studiat...

vezi autor