logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist

Strigarea lotului 49

Thomas Pynchon
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
 Romanul reevaluează critic distanța dintre cultura înaltă și cea de consum, prin utilizarea unor referințe dintre cele mai diverse,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0293-4
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

 Romanul reevaluează critic distanța dintre cultura înaltă și cea de consum, prin utilizarea unor referințe dintre cele mai diverse, de la muzică clasică la soap-operas și de la cele mai recente experimente științifice la tabloide. Eroina cărții, Oedipa Maas, numită co-executor al testamentului lăsat de un fost iubit, își părăsește locuința provincială și viața monotonă de casnică pentru a porni într-o călătorie menită să-i dezvăluie fețele necunoscute ale imensei averi pe care trebuie să o gestioneze. Treptat, stăpînită de o adevărată obsesie a interpretării, Oedipa transformă toate indiciile pe care le întîlnește în cale în semne ce se cer descifrate și în spatele cărora se ascunde o uriașa conspirație care urmărește instaurarea unui sistem de comunicații alternativ. La bază acestuia se află un vechi serviciu poștal secret, denumit Tristero/Trystero, care prefigurează Internetul zilelor noastre. 

Autor: Thomas Pynchon
Traducător: Geta Dumitriu
Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Titlu original: The Crying of Lot 49
Pagini: 204
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, beletristică, cultură modernă, testament, co-executor, cifru, obsesie, interpretare, conspiraţie, sistem de comunicaţii alternativ
  • Thomas Pynchon Thomas Pynchon - Autor
    Thomas Pynchon (născut în 1937 la New York) este unul dintre cei mai importanţi scriitori americani contemporani. Alături de John Barth, Kurt Vonnegut şi Donald Barthelme, se numără printre înte­meietorii postmodernismului literar. Descendent al...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

iunie 2006, Dilemateca - Andrei Gorzo
"Oare Pynchon e un fel de «initiat» (cum il vad multi dintre fanii lui) sau e doar un scriitor? Doar un mare scriitor – unul angajat intru perpetuu 13-14 intre viziunea unui «sens transcendent» ascuns «sub strazile hieroglifice» ale Americii si suspiciunea melancolica, rupatoare, ca hieroglifele sint doar resturi de vieti omenesti si ca sub strazi e «doar pamintul»."
iunie 2006, Playboy - Dan Silviu Boerescu
"Daca Internetul a fost prefigurat de un serviciu de comunicatii secrete, atunci Oedipa Mass ar trebui sa descopere un nou Mesia al comunicarii in acest roman-cheie al post-modernismului."
ianuarie 2007, Cuvântul - Florina Pîrjol
"Umor? Avem. Ironie? Avem. Imaginatie? Din belsug. Structura, viziune, idei, miza, stil. De toate. Eu zic ca am ajuns (si fara turbinca) in paradisul literaturii. Aferim!"
11 mai 2006, Prezent - Mihai Iovănel
"Cel mai cunoscut roman al unui scriitor absolut demential. Despre viata lui Pynchon, autor-cult al Americii din cea de-a doua jumatate a secolului XX, se cunosc mai putine lucruri decit despre viata pe Marte. Strigarea lotului 49 evolueaza tot in parametrii unui mister. Structura e de roman detectivistic. Dezlegarea obscurului cifru care codeaza pintecele romanului se dovedeste insa o operatiune la fel de complexa ca memorarea Enciclopediei Britannica."
The New York Times
"Interesant este mai ales ca, de-a lungul intregului roman, personajul principal e, de fapt, Pynchon insusi, vocea lui Pynchon si capacitatea ei inconfundabila de a trece de la tonul elegiac la epicul pur.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus