TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Eu şi Dali. Poveste suprarealistă PO-STL-EUIDPS-08-N-001
Eu şi Dali. Poveste suprarealistă
Vezi
galerie

Eu şi Dali. Poveste suprarealistă

de Stan Lauryssens

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #206197

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Romanul autobiografic Eu si Dali. Poveste suprarealista prezinta experientele savuroase ale autorului in domeniul artei. Dintr-un functionar marunt la o fabrica de brinzeturi din Antwerp, Stan Lauryssens devine peste noapte dealer de arta la o prestigioasa companie internationala, unde se ocupa in exclusivitate de vinzarea operelor lui Dali. Desi nu are nici un fel de cunostinte de specialitate, el isi pune la bataie sarmul si inteligenta pentru a-si convinge clientii sa cumpere, la preturi fabuloase, tablouri a caror autenticitate e mai mult decit indoielnica. Acuzat de frauda si urmarit de Interpol, Stan se retrage in oraselul catalan Cadaques, unde intilneste numeroase persoane din cercul intim al lui Dali si descopera ca in spatele artistului batrin, bolnav si secatuit de idei se ascunde un grup secret de pictori ce intretine aceasta masinarie de facut bani si inunda piata artei cu falsuri. Romanul va fi ecranizat in 2009 de catre studioul Room 9 Entertainment in regia lui Andrew Niccol, avindu-i drept protagonisti pe Al Pacino in rolul lui Dali si pe Cillian Murphy in rolul lui Lauryssens.

Roman in curs de ecranizare in regia lui Andrew Niccol, cu Al Pacino in rolul lui Dali.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Stan Lauryssens

Traducător: Ioana Văcărescu

Data apariției: 2008

Titlu original: Dali & I: The Surreal Story

ISBN: 978-973-46-1126-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 264

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: secret

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Stan Lauryssens vinde Dali-uri ca pâinea caldă strângând averi de pe urma fraierilor care se păcălesc cu vrăjeala sa, vrăjeală uneori ieftină, alteori bine ticluită. Personajul este plin de sine, lucr......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"O combinatie foarte bine scrisa de biografie si picaresc, romanul lui Stan Lauryssens exploreaza diferentele dintre autentic si fals nu doar in domeniul tranzactiilor cu opere de arta, ci, mult mai important, in cel al relatiilor umane.” 

James Sexton, editorul volumului Selected Letters of Aldous Huxley

"Eu si Dali este ceasul topit al unei autobiografii ce descrie experientele autorului ca dealer al operelor lui Salvador Dali – unele originale, altele nu – in ultimele decenii tumultuoase, cind pina si o simpla pata de culoare sau semnatura atribuita artistului spaniol era la fel de valoroasa ca un credit ipotecar.” 

Kirkus Reviews

"Piata artei e un circ negru, plin de speranta si inselaciune. Pe acest fundal, Lauryssens ne ofera un portret intim al lui Dali, maestrul sau de ceremonii mustacios, o personalitate excentrica, inventiva, convingatoare si fascinanta.” 

Noah Charney, autorul romanului The Art Thief