TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ținutul pustiit LI-SAH-INUTUP-10-N-001
Ținutul pustiit
Vezi
galerie

Ținutul pustiit

de Samantha Harvey

Titlu apărut în colecția Premium | Litera la Litera

Id: #218139

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Nominalizare la premiile: Guardian 2009, Man Booker 2009 și Orange 2009. Roman publicat în 36 de țări.


Pe măsură ce maladia Alzheimer începe să îi clatine echilibrul existențial și sentimentul identității, Jack Jameson, un arhitect aflat în pragul pensionarii, începe să țeasă povești despre propria viață, emoționante și fragile, numai pentru a le uita apoi, odată cu gesturile mărunte ce alcătuiesc viața de zi cu zi. Ceștile ajung în sertarul biroului, hainele în cuptor, anii par săptămâni, iar cuvintele își pierd sensul.

 

Diverse evenimente din viața lui Jake se intersectează constant, sugerând intermitent dezorganizarea minții care cedează pas cu pas în fața bolii. Treptat, Jake se uita pe sine, odată cu ceilalți și, în final, până și cele mai limpezi amintiri ale sale ar putea să nu fie adevărate. Închis fără scăpare în celula propriei minți în destrămare, Jake Jameson ni se arată în cea mai sinceră și mai intimă lumină.

 

Scris din perspectiva bolnavului de Alzheimer, experiment de un mare curaj literar, Ținutul pustiit conturează nu numai autoportretul unui personaj bântuit de enigme pe care nu le mai poate dezlega, ci și radiografia unei boli la fel de enigmatice.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Samantha Harvey

Traducător: Ioana Opaiţ

Data apariției: august 2010

Titlu original: The Wilderness

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 336

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x21,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: destin, emoții