TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Copilul zânelor PO-PHG-COPILZ-13-N-001
Copilul zânelor
Vezi
galerie

Copilul zânelor

de Philippa Gregory

Titlu apărut în colecția Polirom Junior la Polirom

Id: #206735

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Copilul zânelor, primul volum din seria „Ordinul Dragonului”, descrie misterioasele aventuri ale lui Luca Vero, un tanăr cu însușiri nebănuiteși ale Isoldei, o frumoasă față de șaptesprezece ani închisă într-o mănăstire de un frate avar.

 Ne aflăm în Italia anului 1453 și toate semnele arată  se apropie sfârșitul lumii. Învinuit de erezie și expulzat din mănăstirea tânărul Luca Vero, în vârstă de șaptesprezece ani, este adus în rândurile sale de un ordin religios secret – Ordinul Dragonului – și trimis  cerceteze răul ce s-a răspândit pe tot cuprinsul Europei. Isolda este o față de șaptesprezece ani, închisă într-o mănăstire de propriul ei frate,   nu poată moșteni averea tatăluiCând maicile de aici încep  umble în somn și  aibă viziuni ciudate, Isolda este acuzată de vrăjitorie, iar Luca, trimis  o cerceteze, o va ajuta în schimb  scape. Nevoiți  se confrunte cu cele mai mari temeri ale lumii medievale  –  magia neagră, varcolacii și nebunia  – , Luca și Isolda pornesc în căutarea adevărului, a propriului lor destin și a dragostei, aventurandu-se într-o călătorie în lumea necunoscută, spre adevărată figura istorică ce apară granițele creștinătății și cuprinde secretele Ordinului Dragonului.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Philippa Gregory

Traducător: Luminiţa Gavrilă

Data apariției: 2013

ISBN: 978-973-46-3337-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: magie, secret

 

Opinii editoriale

"Copilul zinelor este un nou roman fantasy semnat de Philippa Gregory, scriitoarea care a readus in actualitate trucurile feminitatii de acum citeva secole si ne-a redeschis apetitul pentru istorie si mituri medievale."

mai 2013, onemagazine.ro - Virginia Costeschi

"Philippa Gregory isi uimeste cititorii prin turnura noua a romanelor ce se desprind de istoria engleza, cu eroi care se aventureaza pe continent si pornesc dinspre Vest, adica din Franta, spre Est, la marginea crestinatatii. Asa ca imagineaza un tinar – Luca Vero, si o tinara – Isolda, care au aceeasi virsta, 17 ani, si se trezesc aruncati in aventuri palpitante.
Copilul zinelor este un roman palpitant, are toate ingredientele pentru a cuceri cititorii tineri – de altfel, initiaza seria noua „Junior” din Biblioteca Polirom. O alegere fericita si inspirata, mai ales pentru ca deschide o poarta spre traditia culturala autohtona."

22 martie 2013, Ziarul de Duminică, nr. 11 - Elisabeta Lasconi

"Primul roman din seria „Ordinul Dragonului” (Colectia Junior), care ordin e un fel de asociatie papala menita sa ajute la cunoasterea „intunericului” si la cercetarea raului din lume. Sintem in Italia, la mijlocul secolului XVI, iar Luca Vero este un tinar care, pentru a scapa de acuzatia de erezie, este trimis sa rezolve tot felul de situatii in numele acestui ordin.
Multa aventura in acest roman, dar si o doza uriasa de previzibil. Este o proza aerisita, fara complicatii stilistice [...]; genul de roman care te poate face sa-ti placa lectura. Simplu, dar cu ritm si mister."

20 aprilie 2013, constantinpistea.wordpress.com - Constantin Pistea

"Italia 1453, bintuita de toate spaimele Evului Mediu: magie neagra, vircolaci, nebunie, o lume si un timp in care orice indrazneala in gindire era calificata drept erezie. Doi tineri fug de acuzatii si se apropie tot mai mult de taina Ordinului Dragonului."

18 aprilie 2013, Avantaje - Mihaela Serea

"Copilul zinelor este o carte stranie... Ea te pune in pielea unor personaje istorice si, prin scenele pe care le regizeaza, te ajuta sa intelegi momente din istoria medievala care altfel ar fi ramas necunoscute.” 

The Guardian

"Misiunea incredintata lui Luca – aceea de a gasi semne care prevesteau sfirsitul lumii – este o versiune fictiva a nelinistii resimtite de majoritatea crestinilor dupa caderea Constantinopolului.” 

Philippa Gregory
Philippa Gregory
Philippa Gregory
Autor

Philippa Gregory, una dintre cele mai renumite scriitoare britanice contemporane...

vezi autor