TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
N-a dansat decît o vară PO-POE-NADDOV-13-N-001
N-a dansat decît o vară
Vezi
galerie

N-a dansat decît o vară

de Per Olof Ekström

Titlu apărut în colecția Polirom Junior la Polirom

Id: #208026

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Scris cu sensibilitate și o bună cunoaștere a Suediei postbelice, romanul N-a dansat decât o vară este una dintre acele povești de dragoste care au toate elementele necesare pentru a deveni clasice. Autorul relatează tumultuoasă istorie a iubirii dintre tanărul Goran, proaspăt absolvent de liceu, venit la țară în timpul verii, și Kerstin, o fetișcană care crește la fermă părinților ei. Pe parcursul narațiuniinașterea timidă și evoluția rapidă a involburatei iubiri adolescentine dintre cei doi sunt urmărite cu subtilitate de autor. Pe fundalul optimist al acestei iubiri se desfășoară surd un conflict cu modul de viață al generațiilor trecute, cu o gândire ce-și risipește energiile în păstrarea cu orice preț a valorilor existenteuitând cu totul de clocotitorii ani ai tinereții.

 N-a dansat decât o vara este o tandră și naivă poveste de dragoste, dublată de istoria unei comunități rurale, cu tradițiileprejudecățile și limitările ei, precum și cu conflictele ce apar între generația tanără, inevitabil rebelăși conservatoarele instituții tradiționaleRomanul a fost transpus pe pelicula în 1951 de regizorul Arne Mattsson, cu Folke Sundquist și Ulla Jacobsson în rolurile principale, iar în 1952 filmul a obținut trofeul Ursul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Berlin.



Alte titluri pentru PetreBănuş (traducator):
Inelul blestemat (2018) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Per Olof Ekström

Traducător: Maria Bănuş, Petre Bănuş

Data apariției: 2013

Titlu original: Sommardansen

ISBN: 978-973-46-3736-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 336

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: conflict, iubire

 

Opinii editoriale

"Inchipuie-ti ca fiecare faptura omeneasca ar fi o flacaruie care se deplaseaza in timp si spatiu. Inchipuie-ti ca lasa in urma ei o dira de lumina. Ce stranie urzeala ia nastere atunci cind fapturile astea se intilnesc si apoi se despart din nou! Unele flacari se sting, altele tisnesc. Uneori doua scintei mici, facute una pentru cea-lalta, se intilnesc si fac sa se nasca o vilvataie mare si limpede.” 

Per Olof Ekstrom
Per Olof Ekström
Per Olof Ekström
Autor

Per Olof Ekstrom s-a născut în 1926 în Gestad, Suedia, și este unul dintre cei m...

vezi autor