TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ultima ispită a lui Hristos HF-NIK-ULIALH-11-P-001
Vezi
galerie

Ultima ispită a lui Hristos

de Nikos Kazantzakis

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #203169

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Considerată capodopera lui Nikos Kazantzakis, maestru al prozei moderne şi una dintre cele mai neobosite conştiinţe ale timpului său, Ultima ispită a lui Hristos propune o monumentală reinterpretare ficţională a Evangheliilor. Romanul a fost ecranizat în 1988 de Martin Scorsese, avându-i în rolurile principale pe Willem Dafoe şi Harvey Keitel. Asemenea cărţii, pelicula a suscitat la rândul ei numeroase polemici.

 

Alături de Viaţa şi peripeţiile lui Alexis Zorbas şi de Hristos răstignit din nou, Ultima ispită a lui Hristos rămâne una dintre cele mai cunoscute lucrări ale scriitorului cretan: tradusă încă din 1952, înainte de a fi publicată la Atena în 1955, cartea a circulat în 27 de ţări, versiunea germană fiind reeditată de 12 ori, cea franceză şi engleză de câte opt ori. Trei adaptări pentru teatru şi ecranizarea din 1988 realizată de Martin Scorsese au consolidat celebritatea lucrării.

 

Kazantzakis inaugurează aici o nouă formă de abordare literară a textelor evanghelice, care va fi exploatată mai târziu de nume precum Norman Mailer, Anthony Burgess sau José Saramago. „Taina lui Hristos nu e numai taina unei anumite religii; ea este universal umană; în fiecare dintre noi izbucnesc lupta lui Dumnezeu cu omul şi dorinţa arzătoare a împăcării”, scrie Kazantzakis în prologul romanului Ultima ispită a lui Hristos, o cutremurătoare cronică a destinului şi jertfei Mântuitorului.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Nikos Kazantzakis

Traducător: Ion Diaconescu

Data apariției: 2011

Titlu original: O Teleftaios Peirasmos

ISBN: 9786060970255

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 580

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: conflict, creștinism, destin, Dumnezeu, libertate

 

Din blogul Cartepedia

Ana Popescu Ana Popescu

,,Mi-ar plăcea să începeţi cartea lui Kazantzakis cu o minte deschisă, să vă imaginaţi împingând cu modestie porţile unui templu interzis, complet conştienţi de însemnătatea momentului. În Ultima ispit......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„O poveste extrem de emoţionantă a unei mari victorii spirituale.”

The New York Times Book Review

„Descriind învierea lui Lazăr, copilăria şi adolescenţa Mariei Magdalena, viaţa de zi cu zi a Martei şi a Mariei, Kazantzakis reconstituie strălucit vremurile biblice, reuşind să ne dezvăluie chipul uman al figurilor din parabole.”

Times Literary Supplement

„Un roman sfâşietor.”

Time
Nikos Kazantzakis
Nikos Kazantzakis
Autor

NIKOS KAZANTZAKIS s-a născut pe 18 februarie 1883 la Iraklion, în insula Creta,...

vezi autor