TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Un apartament la Paris HF-MIG-UN0ALP-18-N-001
Vezi
galerie

Un apartament la Paris

de Michelle Gable

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #203534

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Două povești se întâlnesc în Un apartament la Paris: una din La Belle Epoque, alta din lumea contemporană. Pornind de la fapte istorice, una urmărește spectaculosul jurnal al lui Marthe de Florian, celebră demimondenă a Parisului de la sfârșitul veacului al XIX-lea, cealaltă, viața unei experte în mobilă europeană de la casa de licitații Sotheby’s, April Vogt. Pe măsură ce April, ajutată de un seducător avocat parizian, descoperă secretele vieții tumultuoase a lui Marthe, o întreagă epocă, strălucitoare și frământată, se conturează aducând în prim-plan figurile unor personaje cunoscute, precum pictorul Giovanni Boldini sau Robert de Montesquiou, dar și locuri sau cafenele din vechiul Paris: Maxim’s, Café Zephyr, Folies Bergères, Opera Garnier, Pigalle.

 

April Vogt, expertă în mobilă europeană, e trimisă de casa de licitații Sotheby’s să evalueze obiectele dintr-un apartament parizian care n-a fost deschis de șapte decenii. Odată ajunsă la Paris, în apartamentul plin de mobile spectaculoase, April va identifica un tablou al pictorului Giovanni Boldini care o înfățișează pe faimoasa proprietară – curtezana Marthe de Florian. Hotărâtă să afle mai multe despre frumoasa demimondenă, April găsește o serie de cărți de vizită ascunse în interiorul mobilelor și primește de la avocatul care se ocupă de moștenire scrisorile și jurnalul acesteia, descoperind astfel că viața lui Marthe de Florian fusese una fascinantă, petrecută printre poeți, artiști și oameni politici importanți. Pe măsură ce pune cap la cap firele poveștii existenței agitate a lui Marthe, April încearcă să-și facă ordine în propria viață.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Michelle Gable

Traducător: Florica Sincu

Data apariției: februarie 2018

Titlu original: A Paris apartament

ISBN: 978-973-689-952-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 360

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: secret, creativitate, succes

 

Opinii editoriale

„Cu personajele sale memorabile, perfect construite oi capacitatea autoarei de a struni firele narative, acest uimitor debut va fi pe gustul publicului larg, dar mai cu seama al celor pasionați de poveotile unor femei celebre.”

Library Journal

„O lectură încântătoare despre o istorie adevărată și femeia din spatele ei.”

Historical Novel Society

„Parisul de ieri și de azi al lui Michelle Gable este o lume în care te cufunzi cu ușurință și cu plãcere. Atât cele douã planuri paralele inteligent întrețesute, cât și redarea atmosferei și farmecului orașului sunt atuurile acestui roman.”

The San Diego Union-Tribune
Michelle Gable
Michelle Gable
Autor

MICHELLE GABLE s-a născut în La Jolla, SUA, și a copilărit în San Diego. A absol...

vezi autor