TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Hora cu noduri a vieţii MP-MCM-HOCNAV-15-N-001
Vezi
galerie

Hora cu noduri a vieţii

de Maria Carolina Maia

Id: #242900

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Carte de succes în Brazilia, cronică a târgului pescăresc São José da Coroa Grande, văzută prin ochii unui copil – prin ochii autoarei Maria Carolina Maia (premiul Nascentes 2006, premiul São Paulo de Literatură 2010) – care evocă cu nostalgie momentele trăite de ea în micul târg brazilian. Orășeancă prin excelență, autoarea își petrece vacanțele împreună cu familia la plajă, în São José. Acolo descoperă o lume nouă, uimitoare pentru ea, lumea pescarilor, a urmașilor sclavilor negri, care își păstrează tradițiile, superstițiile și obiceiurile.

Pe măsură ce copilul crește, târgul se pescari se dezvoltă și el: străzile sunt asfaltate și electrificate, începe să fie introdusă tehnologia modernă. Locul e invadat de turiști.

Romanul prezintă schimbările petrecute în acea societate patriarhală, procesul de modernizare a Braziliei, la care unii se adaptează și în cursul căruia alții dispar, distruși de acest sistem.

O carte nostalgică, oarecum exotică pentru cititorul român, care se citește cu plăcere, o veritabilă sursă de informații pentru cei ce doresc să cunoască Brazilia profundă. 




Alte titluri pentru AngelaMocanu (traducator):
Vremea bastarzilor (2013) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Maria Carolina Maia

Traducător: Angela Mocanu

Data apariției: decembrie 2015

Titlu original: Ciranda de nós

ISBN: 978-606-8653-14-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 176

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Meteor Press