TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Poate Estera HF-KAP-POATEP-16-N-001
Vezi
galerie

Poate Estera

de Katja Petrowskaja

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #243935

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Povestiri
 

Descriere produs

Pentru Poate Estera, Katja Petrowskaja a fost distinsă, în 2013, cu Premiul Ingeborg Bachmann, unul dintre cele mai importante premii germane, destinat unei cărți nepublicate, în 2014, cu Premiul Ernst Toller și cu Premiul de literatură „aspekte“, iar în 2015, cu Premiul Strega Europeo.

 

În Poate Estera Katja Petrowskaja, născută într-o familie evreiască din Ucraina, se află în căutarea originilor sale, descoperindu-și filiația încetul cu încetul: un frate al bunicului, al cărui atentat împotriva unui ambasador german a declanșat, poate, cel de-al Doilea Război Mondial; un bunic prizonier de război reapărut cu patruzeci și unu de ani mai târziu; o străbunică care se numea, poate, Estera, și care, aflată la Kiev în 1941, a luat ea singură drumul râpii Babii Iar, unde trupele SS i-au ucis pe toți locuitorii evrei din oraș… Cartea se constituie din istorisirile unor asemenea destine sfărâmate, din amintiri și investigații precise la fața locului ori prin arhive; în ciuda caracterului documentar, amestecul tuturor acestor elemente, alternând virtuoz între trecut și prezent, se transformă în literatură în sensul cel mai adevărat al cuvântului.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Katja Petrowskaja

Traducător: Alexandru Al. Şahighian

Data apariției: aprilie 2016

Titlu original: Vielleicht Esther

ISBN: 978-973-779-041-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 248

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: Al Doilea Război Mondial, destin, război

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Poate Estera îşi începe drumul acolo unde istoria ia sfârşit şi începe ficţiunea. Autorea rescrie o istorie paralelă a propriei familii recuperând bucăţi întregi de realitate, cârpind pe alocuri cu pr......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„… o scriitură minunată, plină de forță… un cadou formidabil oferit limbii germane.”

Din motivația juriului Premiului Ingeborg Bachmann

„O relatare tulburătoare, autoarea înaintează cu precauție, dubitativ și, uneori, cuprinsă poate de descurajare. Rareori s-a putut citi istoria unei familii – din care există între timp nenumărate – scrisă atât de captivant și de mișcător. Avem în Poate Estera un fapt de literatură majoră.”

Der Spiegel

„Prospețimea neobișnuită a acestei proze se datorează delicateții autoarei deopotrivă față de cei morți și cei vii. O carte ce aduce cu sine ambele – moralitatea și arta.”

Süddeutsche Zeitung
Alexandru Al. Şahighian
Alexandru Al. Şahighian
Traducător

Alexandru Al. Şahigian, este traducător, născut la 13 februarie 1950 la Bucureșt...

vezi autor