TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Café au lait NE-JUB-CAF0AL-15-N-001
Café au lait
Vezi
galerie

Café au lait

de Julian Barnes

Titlu apărut în colecția Serie de autor Julian Barnes la Nemira

Id: #234580

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un nobil britanic își trăiește în Franța ultimele zile de viață. Calea ferată franceză e un coșmar pentru muncitorii englezi. Iar suprarealiștii din Franța, pe de altă parte, descoperă amorul à l’anglaise...


Cum se vede Franța prin ochii englezilor? Cum trăiește un englez în țara de dincolo de Canalul Mânecii? Ce înseamnă să fii englez în Franța?

 

Ironia cunoscută a lui Julian Barnes, fin cunoscător și iubitor al lumii franceze, se dezlănțuie în Café au lait, o carte ca o declarație de dragoste ascunsă printre imagini de viață cotidiană și secvențe din mai multe timpuri.

 

Multă vreme am crezut că sunt incapabil să scriu povestiri. Defectele și calitățile autorului sunt prea evidente în ele. Toată lumea știe că romanul perfect nu există. Dar ne putem gândi la poemul perfect, la povestirea perfectă. Totuși, în 1990 am scris una și, mai târziu, încă trei sau patru. Până la urmă, a rezultat această carte, care a apărut în engleză chiar în ziua când împlineam 50 de ani. [...] Îmi place capacitatea Franței de a-și păstra particularitățile regionale, de a rezista, mai bine decât noi, englezii, în fața americanizării, a standardizării. Capacitatea de a-și păstra cultura.“ – Julian Barnes, interviu acordat săptămânalului L’Express

extinde
 

Detalii produs

Autor: Julian Barnes

Traducător: Mihai Moroiu

Data apariției: iulie 2015

Titlu original: Cross Channel

ISBN: 978-606-579-791-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 250

Limbă: Română

Dimensiuni: 12x22 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Nemira

Teme: identitate, iubire, moarte, societate

 

Opinii editoriale

Sclipitoare și seducătoare, ca și celelalte cărți ale lui Barnes.

Libération

Zece mici bijuterii reunite sub titlul Café au lait. Zece tablouri ce ilustrează trei sute de ani de relații pasionate și tragicomice între Franța și Marea Britanie. Chiar dacă unele povestiri sunt mai sumbre decât precedentele scrieri ale lui Barnes, ansamblul uimește prin amestecul de eleganță, fantezie, erudiție, umor și seriozitate.

L’Express
Julian Barnes
Julian Barnes
Autor

Julian Barnes s-a născut în Leicester, Anglia, în 1946. A studiat la City of Lon...

vezi autor