TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Zgomotul lucrurilor în cădere PO-JGV-ZGOLNC-15-N-001
Zgomotul lucrurilor în cădere
Vezi
galerie

Zgomotul lucrurilor în cădere

de Juan Gabriel Vásquez

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #204308

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman cîștigător al International IMPACT Dublin Literary Award 2014

 

În anii ’90, cînd Bogotá abia se trezea din coşmarul celei mai violente perioade din istoria sa, tînărul universitar Antonio Yammara se împrieteneşte într-o sală de biliard cu Ricardo Laverde, un fost puşcăriaş care se recomandă drept pilot. Laverde va fi însă curînd împuşcat mortal, iar Yammara face o adevărată obsesie pentru trecutul misterios al prietenului său. Cercetările pe care le întreprinde îl ajută să înţeleagă mecanismele ascunse prin care războiul împotriva drogurilor a modelat viaţa familiei lui Laverde, dar şi pe a sa.

Zgomotul lucrurilor în cădere are în fundal o societate columbiană ce resimte din plin rupturile lăsate de epoca celui mai mare traficant de narcotice pe care l-a avut. Este un roman despre iubiri şi prietenii frînte de capriciul istoriei, despre neputinţa de a-ţi trăi viaţa firesc şi simplu, dar şi un thriller ce se hrăneşte din trecutul unui om şi al unei ţări.

 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Juan Gabriel Vásquez

Traducător: Marin Mălaicu-Hondrari

Data apariției: aprilie 2015

Titlu original: El ruido de las cosas al caer

ISBN: 978-973-46-5374-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: moarte, prietenie

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Antonio Yammara este împușcat pe când își conducea un prieten, Ricardo Laverde, către casă. Recuperarea lui Antonio este dificilă, iar el rămâne cu sechele adânci. Bogota nu mai este pentru Antonio or......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Minunatul roman al lui Juan Gabriel Vásquez respinge explozia de culori şi metamorfozele mitice ale capodoperei Un veac de singurătate, preferînd poezia rece şi amară a oraşului Bogotá şi intensitatea amuţită a căsniciilor aflate la început de drum. Un roman acaparator, care te ţine absorbit pînă la ultima pagină, Zgomotul lucrurilor în cădere este însă şi o meditaţie profundă asupra destinului şi a morţii.”

The New York Times Book Review

„Vasquez este un stilist desavîrșit, un virtuoz al cadențării răbdătoare a ritmului și al structurilor narative de o rară complexitate, care folosește proza urmărind în mare parte aceleași scopuri ca Bolaño: să traseze hărți ale rănilor adînci, purulente, lăsate în lume de lăcomie și violență și să arate cum uneori nici măcar iubirea nu le poate vindeca.”

Time

„Un roman noir existențialist și melancolic, care vă va aduce aminte de Paul Auster.”

The New York Times
Marin Mălaicu-Hondrari
Marin Mălaicu-Hondrari
Traducător

Marin Mălaicu-Hondrari s-a născut la 29 ianuarie 1971, în Sangeorz-Băi. A publ...

vezi autor