TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ce hăcuială! 978-973-46-9603-1
Ce hăcuială!
Vezi
galerie

Ce hăcuială!

de Jonathan Coe

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #205848

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman distins cu prestigioasele John Llewellyn Rhys Prize şi Prix du Meilleur Livre Étranger


O satiră plină de spirit atât la adresa politicii duse de Margaret Thatcher în anii ’80, cât şi a societăţii de consum, Ce hăcuială! este romanul care l-a propulsat pe Jonathan Coe în topul celor mai importanţi romancieri britanici. Familia Winshaw, prezentată în această carte din perspectiva nefericitului său biograf, Michael Owen, reprezintă o adevărată galerie de monştri, tot ce-i mai rău în societatea britanică de după al Doilea Război Mondial. Membrii acestui clan îşi umplu sau şi-au umplut la viaţa lor timpul cu ocupaţii ca traficul de arme (printre clienţi numărându-se Saddam Hussein), escrocherii de tot felul, scandaluri, trădări şi, în general, distrugere pe orice plan, ţelul suprem fiind doar profitul. Cartea îmbină satira socială incisivă şi sofisticată cu suspansul unui roman poliţist neobişnuit, ce parodiază o comedie britanică omonimă din 1961. Din păcate, nici Michael Owen nu este tocmai un model de virtute şi echilibru. Iar atunci când cineva fură manuscrisul biografiei, lucrurile iau o turnură de-a dreptul bizară.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jonathan Coe

Traducător: Sanda Aronescu

Data apariției: august 2023

ISBN: 978-973-46-9603-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 600

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: satiră, societate

 

Opinii editoriale

"Romanul lui Jonathan Coe, Ce hacuiala!, mostra de meserie, imaginatie si implacabila satira british, in care incap si cronica de familie, si romanul horror, si cronica mondena, chiar si un im-plags din Strigoiul lui Frank King. De nelasat din mina, fara a cadea pe spate…"

noiembrie 2008, Dilemateca - Simona Sora

"Eu sint o persoana foarte pasiva. Nu ma pricep foarte bine la a dirija cursul propriei mele vieti. Ma las mai usor purtat de vint decit oamenii cu o vointa puternica. Iata un alt motiv pentru care imi place sa scriu: Sint foarte hotarit cind scriu, detin controlul, pot muta personajele pe tabla de sah cum vreau, sint un scriitor tiranic din punctul acesta de vedere. Multi scriitori sustin ca isi asculta personajele si le pun sa faca ceea ce vocile lor le spun. Eu nu, poate si pentru a compensa faptul ca asupra propriei mele vieti n-am sentimentul ca as detine controlul."

Jonathan Coe în interviu cu Ioana Chira, ianuarie-februarie 2, Harper’s Bazaar, nr. 27 - Jonathan Coe

"Ce hacuiala! este, in anumite privinte, un roman foarte lung, complex, cu multe straturi, care s-a nascut dintr-un impuls politic simplu, aproape naiv – din groaza pe care o simteam vizavi de ce s-a petrecut in Marea Britanie in anii 1980, sub conducerea lui Margaret Thatcher. Pentru ca politica romanului e foarte simpla si pentru ca eram tinar si entuziasmat sa scriu in acel stil muscator si satiric, a iesit o carte foarte sincera.
Satira implica un fel de teza, un punct de vedere predefinit (si asa a si fost cind am scris Ce hacuiala!), iar scopul romanului e sa-i indrume pe cititori in acea directie, fara sa mai lase loc pentru ambiguitate, pentru multiplicitate – caracterul specific si punctul forte ale romanelor europene. Ce hacuiala! era plina de furie si de credinta ca ceva se poate schimba ca urmare a dinamicii dintre literatura si politica, viziune pe care nu o mai am. In plus, este un roman comic, dar acum nimic nu mai e de ris."

Joanthan Coe în dialog cu Luiza Vasiliu, decembrie 2012, Dilemateca - Jonathan Coe

"Am povestit despre cartea asta timp de doua saptamini (prietenilor, cititorilor unei reviste de business, altor scriitori) nu pentru ca as fi nevorbit, ci pentru ca e acel gen de text care iti ofera pe tava un nou limbaj, o noua si fabuloasa morfologie pentru critica cotidianului. O carte care nu se rateaza, nerecomandata sufletelor literare sensibile iubitoare de frumos."

21-27 iunie 2008, Suplimentul de cultură - Costi Rogozanu

"Jonathan Coe este un scriitor complex, cu un talent deosebit pentru o forma de satira coroziva care nu anihileaza totusi umanitatea personajelor. Preocuparea sa majora este felul in care climatul politic influenteaza vietile oamenilor." 

The Washington Post

"Stilul luxuriant si sofisticat al lui Coe imprima romanului o bogatie aparte. Toate firele aparent disparate se imbina ingenios, alcatuind o analiza multistratificata a obsesiilor, derapajelor, lacomiei si nebuniei omenesti." 

New Statesman & Society
Jonathan Coe
Jonathan Coe
Autor

Jonathan Coe (născut în 1961, la Birmingham) a studiat la Trinity College, Cambr...

vezi autor