TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Păşunile Raiului PO-JOS-PUNILR-12-N-001
Păşunile Raiului
Vezi
galerie

Păşunile Raiului

de John Steinbeck

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom, Seria de autor John Steinbeck la Polirom

Id: #206782

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Pășunile Raiului este locul aflat dincolo de bine și dincoace de rău al lui Steinbeck. Las Pasturas del Cielo, cum îi spun, uimiți, cei care-l descoperă, are puterea de a renaște speranțe, dar și de a șterge fără urmă destinele cele mai fericite; este locul unde se nasc copii incredibil de frumoșiînsă lipsiți de binecuvîntarea spiritului, dar și locul unde apar-ntr-un Macondo cu spirite ascunse, ființe ciudate, oameni mici cu puteri stranii, un copil urît, cu sufletul senin precum al animalelor din pădure și dovedind talente nebănuiteÎn această parte idilică de lume, călători veniți din toate colțurile pămîntului vin -și întemeieze familii, -și uite trecutul nefericit ori -și clădească o casă nemaivăzută, pentru  apoi  disparălăsînd loc altor povești pline de speranța. Pe măsură ce viață fiecăreia dintre aceste familii își urmează cursul, Steinbeck le dezvăluie dezamăgirile, pornirile neașteptate care farimiteaza, bucată cu bucată, armonia și visele ce le-au adus fericirea.

 

John Steinbeck este laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1962.

extinde
 

Detalii produs

Autor: John Steinbeck

Traducător: Dumitru Mazilu

Data apariției: 2012

Titlu original: Dallas Morning News

ISBN: 978-973-46-3332-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 248

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

"Nu s-ar putea spune ca Steinbeck lucreaza cu tipologii umane. Conturind pe fragmente viata micii asezari din comitatul Monterey, isi opreste atentia asupra cite unui eveniment comunitar in cadrul caruia anumite personaje isi scot la iveala ciudateniile, dind de inteles ca si despre cei expediati din poveste dintr-o singura fraza s-ar putea scoate la iveala cine stie ce grozavii.
[...] Povestirile din Pasunile Raiului o iau in tot felul de directii, se intersecteaza si iar se despart, se termina prea repede – cu vocea unui sofer de autobuz turistic: „Poate vi se pare caraghios, oameni buni, dar eu de fiecare data cad pe ginduri, si imi spun cit de usor si linistit ar putea trai acolo un om, pe-o palma de pamint”.

4 martie 2013, bookblog.ro - Alexandra Găujan

"Aceasta mica bijuterie – un miniroman alcatuit din douaspezece povestiri care au in centru toposul paradisiac Las Pasturas del Cielo, Pasunile Raiului, tinut plasat in Monterey, California, regiunea natala al autorului – impresioneaza prin stranietatea si profunzimea intimplarilor surprinse de romancier cu un aer resemnat si nostalgic.
Microromanul din 1929 al lui Steinbeck anunta capodoperele viitoare ale romancierului atit prin stilul deja format, cit si prin nostalgia tinutului natal, nostalgie de care nu s-a dezis pe parcurs. Da, avem de-a face, cum se spune, cu o esenta tare pastrata intr-o sticluta mica."

19 februarie 2013, bookiseala.ro - Adina Diniţoiu

"Vioi, realist, comic pe alocuri si fara pasaje inutile, stilul lui Steinbeck este apreciat pentru originalitatea frazei si a scenelor pe care le creeaza.” 

The New York Times Book Review
John Steinbeck
John Steinbeck
Autor

John Ernst Steinbeck s-a născut la 27 februarie 1902 în Salinas, California. Înt...

vezi autor