TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Jurnalul unui an prost HF-JMC-JURUAP-15-N-001
Vezi
galerie

Jurnalul unui an prost

de J.M. Coetzee

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #203069

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Plăcerea pe care o oferă citirea romanului de faţă ţine în parte de inventivitatea lui formală. Paginile se compun din trei paliere, fiecare având propria lui autonomie, deşi sunt legate printr-o plasă fină de corespondenţe. Palierul de sus conţine scurte eseuri provocatoare, multe atacând subiecte grave ale lumii actuale, semnate de celebrul scriitor de şaptezeci şi doi de ani C, cel din mijloc redă gândurile lui C, obsedat de tânăra lui secretară Anya, iar palierul de jos este dedicat opiniilor şi vieţii Anyei, care va trebui să facă o opţiune majoră. Poveştile personale din roman sunt puse în lumină, prin contrapunct, de eseuri, ca în muzica lui Bach atât de dragă lui „Señor C”, alter ego-ul lui J.M. Coetzee.

extinde
 

Detalii produs

Autor: J.M. Coetzee

Traducător: Irina Horea

Data apariției: octombrie 2015

Titlu original: Diary of a Bad Year

ISBN: 978-973-689-984-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: absurd

 

Opinii editoriale

„Miracolul Jurnalului unui an prost constă în faptul că te implică profund, te distrează într-o bună măsură şi nu este dificil de citit.”

The New York Review of Books

„Romanul lui J.M. Coetzee poate părea o proiecţie a propriei ceremonii funerare, însă una de o mare generozitate: caustică, amuzantă şi înţeleaptă... «De ce n-ar putea fi şi bătrânii nebuni?» scria Yeats. În romanul său plin de spirit şi compasiune, Coetzee ne demonstrează de ce nu este posibil.”

The New York Times

„J.M. Coetzee, laureat al Premiului Nobel pentru literatură şi distins (de două ori) cu Booker Prize, poate cel mai mare scriitor de limbă engleză în viaţă, susţine în acest roman spectaculos că adevăraţii creatori nu cred în competiţii.”

Sunday Times
J.M. Coetzee
J.M. Coetzee
Autor

John Maxwell Coetzee (n. Cape Town, 9 februarie 1940) îşi încheie strălucit stud...

vezi autor