TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Elizabeth Costello HF-JMC-ELICOL-15-N-001
Vezi
galerie

Elizabeth Costello

de J.M. Coetzee

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #227048

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Opt lecții
 

Descriere produs

Reflecția metaliterară este o caracteristică majoră a operei lui J.M. Coetzee, iar romanul de față o ilustrează strălucit. Apărut în anul în care scriitorului i s-a decernat Premiul Nobel pentru literatură, Elizabeth Costello explorează, într-un mod provocator și ludic, puterea și limitele ficțiunii în fața singurătății și morții.

 

Elizabeth Costello, o prozatoare australiană în vârstă, își datorează celebritatea unui roman pe care l-a publicat în urmă cu douăzeci și cinci de ani. Acum, ea străbate lumea pentru a conferenția – la universități de elită sau chiar pe un vas de croazieră – și, în ciuda oboselii, trebuie să țină spectacolul. Structurat în opt prelegeri și un postscriptum, romanul revelează povestea vieții unei femei în ipostaza de mamă, soră, iubită și scriitoare. Dar este totodată o meditație răscolitoare asupra relației dintre autor și spațiile sale imaginare. În Elizabeth Costello, Coetzee aruncă în aer granița dintre ficțiune și nonficțiune, demonstrând preocuparea constantă pentru problemele morale și estetice.

extinde
 

Detalii produs

Autor: J.M. Coetzee

Traducător: Irina Horea

Data apariției: mai 2015

Titlu original: Elizabeth Costello: Eight lessons

ISBN: 978-973-689-906-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 248

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: moarte, singurătate

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Ficţiunea lui J. M. Coetzee e arareori doar ficţiune. Mereu pătrund prin pânza groasă si bine ţesută a scriiturii, a poveştii, un şuvoi de gânduri, o săgeată argumentativă, o serie de subiecte tari, d......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Asemenea lui Kafka, Coetzee oferă o viziune a ceva nou dincolo de cursul legii misterioase a universului, surprinzând umanul în încercările lui de a capta animalul muribund din noi.”

Boston Globe

„O poveste picarescă încrâncenată, biciuitoare, poate uneori prea intelectuală, dar plină de spirit, călătoria pelerinului spre autocunoaștere și spre credință.”

New York Times Book Review

„Elizabeth Costello este un roman de idei, o extraordinară reușită a lui Coetzee, care îl va urmări multă vreme pe cititor după încheierea lecturii.”

Publishers Weekly
J.M. Coetzee
J.M. Coetzee
Autor

John Maxwell Coetzee (n. Cape Town, 9 februarie 1940) îşi încheie strălucit stud...

vezi autor