TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sutton PM-JRM-SUTTON-14-N-001
Sutton
Vezi
galerie

Sutton

de J. R. Moehringer

Titlu apărut în colecția Anansi Contemporan la Pandora M

Id: #238883

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Autorul bestsellerului Dulcele bar


„Willie Sutton (1901–1980) a fost unul dintre cei mai mari spărgători de bănci ai Americii. Jefuia băncile înarmat cu un pistol sau cu o mitralieră Thomson, dar nu a tras niciodată vreun foc de armă. Şi-a atins apogeul în perioada Marii crize economice (1929–1933), când a jefuit zeci de bănci. Americanii, sărăciţi de criză, l-au transformat în erou naţional: băncile îi jefuiseră pe ei, Sutton jefuia băncile vinovate. Başca incredibila performanţă de a evada de trei ori din închisori considerate de maximă siguranţă. Mare cititor, când a fost prins ultima dată, în 1952, în camera lui s-au găsit bani, arme şi opera lui Proust. Ziarele au scris despre asta şi toată lumea s-a repezit să cumpere În căutarea timpului pierdut. Dacă ar fi avut mai mulţi Suttoni, americanii ar fi devenit, fără discuţie, nişte oameni culţi…”
Ştefan Agopian

extinde
 

Detalii produs

Autor: J. R. Moehringer

Traducător: Paul Slayer Grigoriu

Data apariției: februarie 2023

Titlu original: Sutton

ISBN: 978-606-978-461-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 528

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Pandora M

Teme: depresie, destin, identitate, pericol, răzbunare

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,„O carte este singura scăpare din această lume căzută. În afară de moarte“ avea să afle Willie Actorul în prima dintre închisorile în care şi-a petrecut cam o treime din viaţă. Sau cel puţin asta cred......“

citește mai mult
Sonia Wincentowicz Sonia Wincentowicz

,,Nu cred că există cineva care să fi citit Dulcele bar şi să nu se fi entuziasmat la apariţia traducerii romanului lui Moehringer. Aş fi citit şi o carte care să conţină numai listele lui de cumpărătur......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Cine atinge cărţile lui J.R. Moehringer trebuie ori să poarte mănuşi, ca să se protejeze, ori să ştie de la bun început că ele sunt bântuite de un microb ciudat, care stârneşte în scurt timp, în doar câteva minute, boala gravă a cititului. Şi nu a oricărui fel de-a citi, ci a unuia arzător (ca febra), care nu te mai lasă nici să mănânci, nici să bei apă, nici să dormi. Rar am pomenit la un scriitor şi la o scriitură o asemenea forţă a seducţiei şi acaparării.”

Filip Florian

„Tipul ăsta scrie despre istorie ca şi cum ar fi ficţiune, iar ficţiunea o face să pară ca şi cum s-ar fi întâmplat în realitate. Cu lecţiile despre pârjolirea graniţelor dintre genuri bine făcute, cu profesori asumaţi de genul unui Norman Mailer, J.R. Moehringer şi-a povestit în Dulcele bar viaţa ca un roman, aducând la suprafaţă, din mlaştinile memoriei, ruinele templului unei generaţii întregi. Acum revine şi construieşte, din fum şi imaginaţie, viaţa unui Robin Hood modern, pe care nu ai cum să nu-l îndrăgeşti. Sutton este cartea cea mai potrivită pe timp de criză, pentru că se pliază pe sentimentul care uneşte cel mai trainic: ura. Iar când ura e îndreptată împotriva băncilor, să te ţii comuniune! O carte superbă.”

Bogdan-Alexandru Stănescu

„Sutton reprezintă portretul fascinant al unui om remarcabil. Talentul lui Moehringer de a surprinde spiritul epocii şi bogăţia detaliilor face ca fiecare oprire din călătoria exterioară şi lăuntrică a lui Sutton să fie zguduitoare.”

Publishers Weekly
J. R. Moehringer
J. R. Moehringer
Autor

J.R. Moehringer este romancier şi jurnalist. A absolvit Universitatea Yale, a fo...

vezi autor