TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Băiatul care a furat calul lui Attila UN-IVR-BCAFCL-15-N-001
Băiatul care a furat calul lui Attila
Vezi
galerie

Băiatul care a furat calul lui Attila

de Iván Repila

Titlu apărut în colecția Globus la Univers

Id: #242237

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Prinşi într‑o capcană, un puţ în mijlocul pădurii, doi copii, fratele cel Mare şi fratele cel Mic, încearcă să supravieţuiască şi să găsească o cale de salvare. Timp de săptămâni întregi, asupra lor se abat suferinţe greu de imaginat: foame, sete, frig, spaimă, o lentă degradare a sănătăţii fizice şi a celei mintale. Limbajul urmează traiectoria acestei degradări, pornind de la concizia rece a şocului iniţial şi ajungând la completa destrămare a sensului caracteristică delirului, la poezie descătuşată, la strigăt pur în numele tuturor celor prinşi în capcană. Eliberarea din capcană este prilejul unei izbucniri de violenţă care aduce şi lumină asupra situaţiei iniţiale, rămasă neexplicată pe tot parcursul calvarului îndurat de cei doi copii, dar şi o breşă spre realitatea lumii în care trăim.



Alte titluri pentru SimonaSora (traducator):
Crezul meu (2023) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Iván Repila

Traducător: Simona Sora

Data apariției: decembrie 2015

Titlu original: El niño que robó el caballo de Atila

ISBN: 978-606-7710-26-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 112

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Univers

Teme: supraviețuire

 

Opinii editoriale

Această extraordinară carte realizează un act de magie; insuflă viață unei fabule metafizice. Basmul tradițional european renaște, împletindu-se cu un realism încă și mai întunecat. ...Puțul devine un câmp de bătălie, vast cât întreg unuversul.

The Irish Times

Sufocarea și dezgustul sunt impresiile dominante și totuși...această carte e fermecatoare...limbajul lui Ivan Repilla este superb, transmite toate atracțiile basmelor, cu căpcăunii, lupii și meșterile de acolo, dar reușește să evoce și universul mult mai putin fantastic al lagărelor, închisorilor și cavernelor în care prizonierii zac în părăsire.

Le Monde des Livres
Simona Sora
Simona Sora
Traducător

Simona Sora s-a născut în 1967 la Deva. A debutat editorial în 2008 cu eseul Reg...

vezi autor