TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ierusalim HF-GMT-IERUSA-08-P-001
Ierusalim
Vezi
galerie

Ierusalim

de Gonçalo M. Tavares

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #203050

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman recompensat cu Premio Ler/Millenium-BCP 2004 (Portugalia), Premio Jose Saramago 2005 pentru literatură portugheză, Premio Portugal Telecom de Literatură 2007 (Brazilia), nominalizat la Premio Giuseppe Acerbi 2007 și la Premio Mondello 2006 (Italia) și tradus în douăsprezece țări.



„Sunt schizofrenică”, îi spune Mylia, o fată de optsprezece ani de o frumusețe violentă, doctorului Theodor Busbeck, la prima lor întâlnire. El își propune să o vindece și se căsătoresc. Dar cercetătorul care vrea să descopere formula matematică a ororii, făcând studii aprofundate asupra Holocaustului și a altor tragedii ale secolului XX, și femeia de o sensibilitate maladivă au naturi complet diferite, iar drumurile lor se despart. Numai pentru a se intersecta din nou, după mulți ani, într-o noapte a Valpurgiei răsturnată. Pe străzile aceluiași oraș, îndreptându-se către același punct, mai bântuie Ernst Spengler, un sinucigaș deturnat de la misiunea sa de târâitul telefonului, Hinnerk Obst, un om care se teme și de umbra lui, dar e luat drept criminal, și o prostituată misterioasă, care își caută bărbații meniți. Foamea, dorința, nebunia, boală, credința -- toate se împletesc în acest roman concentrat și metafizic ca o pictură a lui De Chirico. Toate personajele caută: Mylia căută o biserică, Theodor o prostituată, Ernst caută iubirea, Hinnerk o frică mai mare, care s-o neutralizeze pe cea care i-a intrat în oase în timpul războiului. Amestec extraordinar de Fernando Pessoa, Albert Camus și acea simplitate „obscenă” a stilului care e marca înregistrată a lui Goncalo M. Tavares, romanul Ierusalim e o apariție fulminantă în literatura portugheză și universală.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gonçalo M. Tavares

Traducător: Micaela Ghiţescu

Data apariției: 2008

Titlu original: Jerusalem

ISBN: 978-973-689-262-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire, război, căsătorie, conflict

 

Opinii editoriale

„În sfârșit a apărut un scriitor demn de istoria literaturii. Goncalo M. Tavares scrie cu talent extraordinar, nerușinat! Proza sa cu ecouri filozofice și imagini șocante nu are termen de comparație în peisajul contemporan.”

La Razon

„Ierusalim este un roman extraordinar, care își va lua imediat locul printre marile opere ale literaturii occidentale.”

Jose Saramago

„«Cărțile negre» ale lui Goncalo M. Tavares mi-au redat bucuria năprasnică de a citi. Iar romanul Ierusalim e capodopera lui: o carte feroce, impecabilă, de o frumusețe sobră.”

Helia Correia
Gonçalo M. Tavares
Gonçalo M. Tavares
Autor

Gonçalo M. Tavares s-a născut în 1970, în Luanda. Este scriitor și profesor uni...

vezi autor