TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ţara minunilor AL-GIC-ARA00M-09-P-001
Ţara minunilor
Vezi
galerie

Ţara minunilor

de Giuseppe Culicchia

Id: #211688

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Țară minunilor este un român devastator de amuzant și de trist, în același timp, o  poveste punk, un superb exemplu de nebunie argoticăfără filosofii abisale, doar  un larg zâmbet ironic pe buze.
Eroii din Țară minunilor își doresc evadarea din anonimat, încercând  scape de plictisul orășelului unde nu se întâmplă nimic, de mediocritate, de ratare chiar, prin orice mijloace. Cei doi puști pe care o -i cunoașteți, Attila și Zazzi își trăiesc viețile lor normale, într-un orășel cât se poate de normal. Singurul care mai dezgheață atmosfera în acest oraș ce le provoacă silă este Zazzi, un punkist nazist autoproclamat, colegul de liceu al lui Attila. De aici, unde nu există idealuri înalte și altruiste, Attila și Zazzi, - aruncați de destin în mijlocul unei societăți cumințiînchiși într-un spațiu carceral în parte impus, cu regulile, termenii, cuvintele și personajele sale, - nu pot ieși decât forțând limitele sociale, renunțând la vis sau murind, precum Alice. Nu există jumătăți de măsură.

Scriitorul - un fost punkist - redăprin ochii de copil ai lui Attila, realitatea anului 1977 dintr-un orășel italian de provincie, într-o ficțiune foarte bine construită și depusă între coperțile unei realități urâtetriste, comerciale și totuși foarte pudice, în ciuda limbajului provocator și agresiv ! 



Alte titluri pentru ŞerbanStati (traducator):
Mircea Eliade, istoric al religiilor (2014) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Giuseppe Culicchia

Traducător: Şerban Stati

Data apariției: iunie 2009

Titlu original: Il Paese delle Meraviglie

ISBN: 978-973-724-212-9

Copertă: Paperback

Număr pagini: 376

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Allfa

Teme: aventură