TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Marele Gatsby CV-FSF-MAREGR-16-N-001
Vezi
galerie

Marele Gatsby

de Francis Scott Fitzgerald

Titlu apărut în colecția Real Reads la Curtea Veche

Id: #243483

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Repovestire după romanul lui Francis Scott Fitzgerald
 

Descriere produs

Gatsby, misteriosul vecin al lui Nick Carraway, priveşte către o îndepărtată lumină verde, dincolo de golful scufundat în întuneric.

Într-o vară, Nick este atras în lumea lui Gatsby, o lume a maşinilor de lux, a iahturilor şi a petrecerilor extravagante. Dar cu cât aude mai multe lucruri despre Gatsby – chiar din ceea ce îi spune însuşi Gatsby – cu atât devine mai puţin sigur de adevăr. A studiat într-adevăr Gatsby la Universitatea Oxford? A fost erou de război? A ucis oare cândva un om?

Nick îşi aminteşte cum a ajuns să-l cunoască pe Gatsby şi povesteşte cum a intrat în lumea verişoarei sale, Daisy, şi a bogatului ei soţ, Tom. Dar banii pe care-i au îi fac mai fericiţi? Cum se leagă poveştile tuturor personajelor?

Această versiune a romanului Marele Gatsby este o repovestire a celebrei opere originale a lui F. Scott Fitzgerald. Marele Gatsby a fost scris în anii 1920, „furtunoşii ani ’20“ – cum mai este cunoscut deceniul respectiv în America – pentru că viaţa părea să fie trăită într‑un ritm rapid. F. Scott Fitzgerald a denumit perioada respectivă „epoca jazzului“,după muzica plină de viaţă şi neconvenţională care începea să devină tot mai populară. Personajele lui Fitzgerald reflectă diferite faţete ale realităţii anilor ’20 în America – agitaţia, pericolul, bogăţia şi speranţa. Acesta este unul dintre motivele pentru care Marele Gatsby a fost deseori numit „Marele roman american“.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Francis Scott Fitzgerald

Ilustrator: Sam Kalda

Traducător: Lucian Popa

Inspirat de: Sean Connolly

Data apariției: martie 2016

Titlu original: The Great Gatsby

ISBN: 978-606-588-778-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 64

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,5x19 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: secret

Francis Scott Fitzgerald
Francis Scott Fitzgerald
Autor

Francis Scott Key Fitzgerald (1896-1940) s-a născut la St. Paul, Minnesota. A...

vezi autor