TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Vremea luminii care păleşte CV-EUR-VRELCP-13-N-001
Vezi
galerie

Vremea luminii care păleşte

de Eugen Ruge

Titlu apărut în colecția Byblos la Curtea Veche

Id: #208869

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Berlin, 2001: romanul se deschide cu vizita lui Alexander Umnitzer, recent diagnosticat cu cancer în fază terminală, la tatăl său, cândva un reputat istoric, astăzi senil şi neputincios.

 

Din acest punct, romanul ne poartă înainte şi înapoi în timp, relatând evenimentele marcante din istoria unei familii ruso-germane de intelectuali comunişti din fosta RDG: de la întoarcerea bunicilor Charlotte şi Wilhelm din exilul mexican pentru a pune umărul la construirea statului comunist şi a fiului lor Kurt din Siberia, după un deceniu petrecut într‑un gulag stalinist, la evenimentele din viaţa lui Alexander, fiul lui Kurt şi al rusoaicei Irina, pentru care comunismul nu este o opţiune, şi la prezenţa îndepărtată a fiului lui, Markus, educat în spirit capitalist, pentru care luptele ideologice care marchează declinul familiei Umnitzer nu sunt decât istorie de manual.

 

Din Mexic până în Berlin via Moscova, Vremea luminii care păleşte reuşeşte să suprapună vocile a patru generaţii pentru a spune nu atât istoria unei familii, cât istoria unei societăţi, profund marcate de contextul social-politic din ultimii cincizeci de ani. Vândut în peste patru sute cincizeci de mii de exemplare în Germania, romanul a făcut înconjurul lumii şi a fost tradus în peste douăzeci de limbi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Eugen Ruge

Traducător: Oana-Nora Căpăţână

Data apariției: 2013

Titlu original: In Zeiten des abnehmenden Lichts. Roman einer Familie

ISBN: 978-606-588-524-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 384

Limbă: Română

Dimensiuni: 12,9×20,4cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: comunism, destin, exil, război, societate

 

Opinii editoriale

Remarcabil […], o fascinantă perspectivă din interior asupra RDG.

Frankfurter Allgemeine Zeitung

[O] cronică de familie evocatoare […], o naraţiune amplă şi densă, prin care transpare o perspectivă revelatoare asupra istoriei moderne.

Publishers Weekly