TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Elizabeth a dispărut LI-EMH-ELIZAD-16-N-001
Elizabeth a dispărut
Vezi
galerie

Elizabeth a dispărut

de Emma Healey

Titlu apărut în colecția Buzz Books la Litera

Id: #244424

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman de suspans și psihologic sofisticat și, în același timp, meditație sfâșietor de onestă asupra memoriei, identității și îmbătrânirii, Elizabeth a dispărut spune povestea lui Maud, o femeie în vârstă care se luptă cu ravagiile demenței senile și care începe o căutare disperată pentru a-și găsi cea mai bună prietenă, Elizabeth, despre care crede că a dispărut. Demersul ei în căutarea adevărului o va purta înapoi zeci de ani și va avea consecințe cutremurătoare.

 

Nimeni nu o crede însă pe Maud – nici fiica ei, Helen, nici îngrijitoarele ei, nici poliția, nici, mai ales, temperamentalul fiu al lui Elizabeth, Peter. Înarmată cu notițe scrise de mână pe care și le lasă singură și cu un sentiment copleșitor că Elizabeth are nevoie de ajutorul ei, Maud este hotărâtă să descopere adevărul și să-și salveze prietena iubită.

 

Dar indiciile pe care le descoperă par să o conducă tot mai departe în propriu-i trecut, la o altă dispariție rămasă nerezolvată – cea a surorii ei, Sukey, survenită la scurt timp după al Doilea Război Mondial.

 

În timp ce amintirile vii ale tragediei care a avut loc cu mai mult de cincizeci de ani în urmă o copleșesc, Maud găsește o nouă motivație în căutarea ei. Ar putea misterul dispariției lui Sukey să fie cheia pentru a o găsi pe Elizabeth?

extinde
 

Detalii produs

Autor: Emma Healey

Traducător: Manuela Bulat

Data apariției: mai 2016

Titlu original: Elizabeth is missing

ISBN: 978-606-33-0621-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: adevăr, identitate, prietenie

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Maud suferă de demență senilă. Viața sa este construită în jurul bilețelelor pe care și le lasă singură sau pe care i le scriu fiica sa sau asistenta medicală. Retrăiește clipele din urmă cu o oră în......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

O poveste captivantă de viață. O istorie extraordinară despre o tragedie obișnuită.

Independent

... o scriitură detectivistică palpitantă și, în același timp, o descriere zguduitoare a suferinței mentale. Și totuși mai expresivă și mai amuzantă decât te-ai aștepta.

Observer

Un roman de debut fascinant.

New York Times
Emma Healey
Emma Healey
Autor

Emma Healey este o scriitoare britanică. Romanul ei de debut Elizabeth a dispăru...

vezi autor