TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Hotelul alb HF-DMT-HOTELA-06-P-001
Hotelul alb
Vezi
galerie

Hotelul alb

de D.M. Thomas

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #202940

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Hotelul alb, cel mai important roman al lui D.M. Thomas, tradus în peste 20 de țări, a fost nominalizat la Booker Prize în 1981 și distins, în anul apariției, cu Cheltenham Prize și PEN Silver Pen Award.

 

Lisa Erdman este o tânără care visează neîncetat la dragoste și moarte. Fanteziile ei erotice și tablourile apocaliptice imaginate sunt consemnate de celebrul explorator al subconștientului, Sigmund Freud. Însă bolile minții nu sunt și bolile sufletului. În fața unei lumi interioare insondabile, pe de o parte, și a măștii de fier a istoriei, pe de alta, psihanaliza rămâne tăcută, iar singura voce care se aude este cea a fascinantei Lisa.

extinde
 

Detalii produs

Autor: D.M. Thomas

Traducător: Mircea Ivănescu

Data apariției: 2006

ISBN: 973-50-1351-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 274

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire, moarte, pasiune

 

Opinii editoriale

"O carte remarcabila, plina de originalitate. Din cate stiu, nu exista un alt roman care sa-i semene prin tehnica sau idei. Este un roman unic."

Graham Greene

"O carte cu tonuri de fuga si bocet, care impleteste sexualitatea, istoria, poezia, adevarul psihologic, fantezia si pofta nesatioasa de brutalitate in fisa de caz a Lisei Erdman, pacienta a lui Freud. Calatorind prin labirintul fiintei ei, cititorul e purtat intr-o odisee care ii ofera un refugiu in fata cosmarurilor secolului XX."

Sunday Times

"Hotelul alb este cartea, acea carte mitica prin care in sfarsit oglinda ne vorbeste si ne putem intelege pe noi insine."

The New York Times Book Review
Mircea Ivănescu
Mircea Ivănescu
Traducător

Mircea Ivănescu (26 martie 1931 - 21 iulie 2011 ), unul dintre cei mai importanţ...

vezi autor