TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Deşertul tătărilor (Top 10+) PO-DIB-DEETT1-11-N-001
Deşertul tătărilor (Top 10+)
Vezi
galerie

Deşertul tătărilor (Top 10+)

de Dino Buzzati

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #204953

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Tânărul locotenent Giovanni Drogo își dorește o viață eroică și o moarte pe măsură și speră  le va și apărand zidurile Fortăreței Bastiani. Alături de camarazii , el trăiește cu iluzia odată cu zorii unei noi zile, va auzi și trambiță ce anunță atacul „tătarilor“. Nici unul din ei nu știe însă care la va fi adevăratul sfarșit; doar gândul unui moment glorios îi mai ține alături, doar nălucă dușmanului încă nevăzut le hrănește speranțele

extinde
 

Detalii produs

Autor: Dino Buzzati

Traducător: Niculina Benguş

Data apariției: 2011

Titlu original: Il deserto dei tartari

ISBN: 978-973-46-1980-1

EAN-16: 978973461980

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Polirom

Teme: absurd

 

Opinii editoriale

"Dino Buzzati, jurnalist scriitor si pictor, in cel mai cunoscut roman al sau, Desertul tatarilor (Il deserto dei tartari, 1940) este necrutator in a portretiza destine frinte, neimplinite nu din pricina neputintei, ci, si mai ironic, tocmai din cauza credintei oarbe, imposibil de depasit, ca intr-o zi lucruri marete urmeaza sa aiba loc si abia atunci viata isi va afla rostul ei adevarat. (...)
Intr-un fel, Desertul tatarilor vorbeste despre inutilitatea oricarei actiuni, despre lupta cu viata pe care niciodata nu avem cum s-o cistigam. Iar speranta, acest teribil si incurabil sentiment, este dusmanul cel mai cumplit."

22 august 2012, bookaholic.ro - Silvia Dumitrache

"De-a dreptul extraordinar e insa talentul de povestitor al lui Buzzati, care se vede cel mai bine in proza lui scurta cu finaluri fantastice sau in micile lui parabole amintind de povestirile lui Kafka. Cea mai buna povestire a lui Buzzati mi se pare Colombre, care poate aparea in orice antologie de proza fantastica universala. Cred totusi ca daca n-ar fi scris Desertul tatarilor genialul italian n-ar fi ajuns la celebritatea pe care o merita oricum, cu virf si indesat."

2 noiembrie 2011, Ca'avencii - Cristian Teodorescu
Dino Buzzati
Dino Buzzati
Autor

Dino Buzzati (1906‑1972), fiul unui profesor de drept internațional și al unei d...

vezi autor