TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Legenda unei sinucideri LI-DAV-LEGEUS-13-N-001
Legenda unei sinucideri
Vezi
galerie

Legenda unei sinucideri

de David Vann

Titlu apărut în colecția Premium | Litera la Litera

Id: #217285

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Legenda unei sinucideri, structurată din cinci scurte povestiri ce înconjoară nucleul dureros al unei nuvele centrale, este despre o sinucidere adevărată.

 

Tatăl autorului s-a sinucis la patruzeci de ani, când David Vann avea 14 ani. Ar fi un clișeu să spunem că aceste povestiri exorcizează, au efect terapeutic, rezolvă conflicte interioare. Ar fi un clișeu și ar fi fals, într-o mare măsură.

 

Fiecare dintre ele se concentrează în jurul relației dintre tată și fiu, relație din care nu lipsesc aventurile pe mare, pescuitul și armele de foc. Iar în nuvela centrală, tatăl și fiul se izolează de restul lumii într-un uitat ținut din Alaska, unde ar trebui să se regăsească unul pe celalalt și să devină mai uniți. Unde ar trebui să învețe supraviețuirea în sălbăticie și să vâneze. Însă, odată cu venirea iernii, gestul pare sinucigaș pentru amândoi, pentru tatăl vulnerabil și pentru fiul care nu este decât un puști de treisprezece ani.

 

Moartea tatălui prin ochii unui copil inițiază o explorare de neuitat a relației dintre un tată care își iubește fiul și un fiu care are nevoie de tată. Fiecare povestire transformă adevărul în legendă și literatura în adevăr.

extinde
 

Detalii produs

Autor: David Vann

Data apariției: august 2013

Titlu original: Legend of a Suicide

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 12x19 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: conflict, depresie, moarte

 

Din blogul Cartepedia

Sonia Wincentowicz Sonia Wincentowicz

,,Romanul lui David Vann explorează relaţia tată-fiu şi moartea printr-o frazare simplă şi o construcţie complexă (o nuvelă centrală, în jurul căreia orbitează alte cinci), care răstoarnă treptat aştept......“

citește mai mult