TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O iubire imposibilă PO-CHA-O000II-16-N-001
O iubire imposibilă
Vezi
galerie

O iubire imposibilă

de Christine Angot

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #243912

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman câștigător al Prix Decembre 2015 și nominalizat la Prix Goncourt

La sfârșitul anilor 1950, în Chateauroux, Pierre și Rachel se trezesc prinși într-o legătură fugară, însă foarte intensă. El, tânăr de familie bună, erudit, lucrând temporar în provincie, o cucerește pe Rachel, angajată la Casa de Contribuții Sociale, o evreică fermecătoare, dar săracă. Și din acest motiv, și din pricina celibatului care-i asigură libertatea, Pierre îi spune de la bun început ca niciodată nu o va lua de soție, deși își doresc un copil împreună. Chiar dinainte ca micuța Christine să se nască, Pierre părăsește Chateauroux și va fi doar o prezență episodică în viața copilului, însă nu mai puțin marcantă. Rachel află abia după mulți ani că Pierre a profitat de propria fiică. Un sentiment de vinovăție o sfişie, căci inima ei adăpostește deopotrivă iubirea fără margini pentru Christine și pasiunea pentru un bărbat pe care de fapt nu-l cunoaște.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Christine Angot

Traducător: Mădălin Roşioru

Data apariției: aprilie 2016

ISBN: 978-973-46-4903-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: libertate, pasiune

 

Opinii editoriale

 „O iubire imposibilă este romanul unei eliberări. E vorba despre o emancipare atât de abruptă, încât până și textul sfârșește prin a-și câștiga independența față de autoare. Acolo unde ea conchide asupra blestemului social care îngrădește destinul lui Rachel Schwartz, cititorii închid cartea cu un sentiment cu totul diferit. Sub ochii noștri, Rachel nu e eternă victimă a celor dominanți, nu este nici ființă fragilă care se zdrobește de zidul societății burgheze. Pagină după pagină, Christine Angot i-a redat puterea de a trăi și de a luă hotărâri. Iată splendida generozitate a acestei scriitoare: creează texte mai puternice chiar decât ea însăși.”  

Le Monde

 „Pentru a înțelege pe cineva, fie el chiar și un personaj, nu este obligatorie empatia, antipatia e suficientă; perspicacitatea se dezvoltă și atunci când ură te înnebunește. Mama din roman simte o rămășiță de iubire pentru tatăl copilului ei, dar e o rămășiță, poate o relicvă. Rușinea care o covârșește vine din faptul că n-a știut să-și apere fiica. Societatea nu iartă femeilor așa ceva. Slăbiciunea unui bărbat emoționează. Lipsurile unei femei aduc rușine. Intervine clișeul mamei complice. Va spun, există un singur lucru, și-acela e literatura. Nu există adevăr în afară literaturii. În poliție, în educație există frinturi de adevăr. Așa cum se exprima Lacan: «Spun întotdeauna adevărul, nu tot...». Ei bine, noi, scriitorii, îl spunem, îl spunem tot.”  

Christine Angot
Christine Angot
Christine Angot
Autor

Christine Angot, născută în 1959 la Châteauroux, este autoare de romane, povesti...

vezi autor