TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Obiecte pierdute PO-BRD-OBIECP-15-N-001
Obiecte pierdute
Vezi
galerie

Obiecte pierdute

de Brooke Davis

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #241540

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Millie Bird are şapte ani, cizme roşii de cauciuc asortate la buclele roşcate şi o inimă curajoasă şi plină de speranţă. Cînd tatăl ei moare, mama orbită de durere dispare la raionul de Lenjerie Femei Talii Mari din supermarket şi nu se mai întoarce. Agatha Pantha, de optzeci şi doi de ani, nu a mai ieşit de mult din casă şi nici nu a mai schimbat o vorbă cu altcineva, căci a rămas văduvă. Ea încearcă să spulbere tăcerea care o înconjoară ţipînd la trecători, dînd volumul televizorului la maximum şi respectînd cu stricteţe un program zilnic, pe care şi-l notează în jurnal. Karl, dactilograful „orb”, de optzeci şi şapte de ani, şi-a folosit cîndva degetele să „dactilografieze” drăgăstos scrisori de amor pe pielea soţiei sale. Acum, că ea nu mai e, îşi tastează cuvintele în aer cînd vorbeşte. Karl a fost internat într-un azil, dar într-un moment de luciditate euforică a evadat. Aduşi împreună de o întîmplare, cei trei, trăgîndu-l după ei pe Manny-manechinul-de-plastic, pornesc într-o călătorie fascinantă prin vestul Australiei, în căutarea mamei lui Millie. Pe drum, Karl vrea să înveţe să fie din nou bărbat, iar Agatha să-şi recapete viaţa de dinainte. De fapt, cu toţii învaţă cîte ceva despre cum să trăieşti la orice vîrstă, să te bucuri de viaţă şi să uiţi de umbrele morţii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Brooke Davis

Traducător: Anca Băicoianu

Data apariției: octombrie 2015

Titlu original: Lost & Found

ISBN: 978-973-46-4799-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 264

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

„Un debut încîntător.”

Vanity Fair

„Deşi personajele evoluează uneori în chip straniu, emoţia ce străbate povestea despre pierdere, tristeţe adîncă şi speranţă este reală. Millie e cel mai puternic personaj al lui Brooke Davis… ea ne poartă prin roman de la un capăt la altul.”

The New York Times

„Amestecînd sumbrul cu veselia, tristețea cu nebunia, Brooke Davis își adună personajele rătăcite și le împinge în scena minunată a vieții lor.”

The Miami Herald

„Romanul Obiecte pierdute se hrănește chiar din durerile autoarei sale, dar în fundal e susținut de ceva care animă umanitatea de la începuturile ei: a iubi și a fi iubit cu orice preț.”

Newcastle Herald