TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
American Psycho (Top 10+) PO-BEE-AMEPT1-14-N-001
American Psycho (Top 10+)
Vezi
galerie

American Psycho (Top 10+)

de Bret Easton Ellis

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #236561

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Una dintre cele mai controversate cărţi apărute în America ultimilor ani, roman-cult al anilor ’90, American Psycho a declanşat controverse aprinse, autorul fiind chiar obligat să-şi anuleze primul turneu de promovare a cărţii din cauza ameninţărilor. Ellis a fost ameninţat cu moartea, i s-a reproşat cruzimea la adresa femeilor, iar o organizaţie feministă din Los Angeles l-a dat în judecată. În anul 2000, romanul a fost ecranizat, cu Christian Bale şi Willem Dafoe în rolurile principale.

Patrick Bateman, personajul principal al romanului este un tânăr frumos, educat, inteligent. Ziua lucrează pe Wall Street, sporind averea deja considerabilă a familiei lui, iar noaptea se ocupă cu lucruri care ne înspăimântă pe noi, oamenii normali.

Acţiunea este plasată într-o lume (Manhattan) şi într-o epocă (anii ’80) în care bogaţii devin tot mai bogaţi, iar săracii şi nebunii ajung pe străzi cu zecile de mii, făcând ca orice imaginaţie, chiar şi cea mai oribilă, să devină posibilă. Iată de ce Bateman, care este cu adevărat el însuşi numai atunci când torturează şi ucide, se transformă în profetul unei orori apocaliptice, cu care nici o societate nu este pregătită să lupte.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Bret Easton Ellis

Traducător: Mihnea Gafiţa

Data apariției: iulie 2014

ISBN: 978-973-46-4830-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 584

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: absurd

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,De două ori pe lună, redacția revistei Semne Bune vine în vizită pe Cartepedia și îți recomandă cele mai interesante lecturi pe care poți pune mâna. ...“

citește mai mult
Bret Easton Ellis
Bret Easton Ellis
Autor

Nascut in 1964 in Los Angeles, Bret Easton Ellis a cunoscut succesul inca de la...

vezi autor