TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Tangoul Vechii Gărzi PO-ARP-TANGVG-14-N-001
Tangoul Vechii Gărzi
Vezi
galerie

Tangoul Vechii Gărzi

de Arturo Pérez-Reverte

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #234911

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Max Costa are şaizeci şi patru de ani şi este şoferul unui doctor elveţian înstărit, ce trăieşte pe coasta Mediteranei, în Sorrento, în liniştiţii ani 1960. Într-o zi, Max vede pe stradă o doamnă elegantă, mai în vârstă, care i se pare cunoscută.

Din acest moment, trecutul năvăleşte peste bătrânul şofer, care în perioada interbelică fusese un rafinat şi viclean dansator monden în saloanele de lux ale înaltei societăţi.

Femeia întâlnită seamănă cu o fostă iubită din tinereţea sa, Mecha, cu care, demult, în anii 1920, fostul dansator colindase mahalalele din Buenos Aires în căutarea tangoului autentic, originar. Acum, după atâta timp de la ultima lor întâlnire, Max Costa decide să revină pentru ultima oară la vechile sale îndeletniciri, fără să ştie că riscă să reînvie o poveste de iubire dramatică şi că se va trezi implicat, la fel ca în trecut, într-o încâlcită poveste de spionaj şi interese politice, declanşată de o banală partidă de şah.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Arturo Pérez-Reverte

Traducător: Dan Munteanu Colan

Data apariției: aprilie 2014

Titlu original: El tango de la Guardia Vieja

ISBN: 978-973-46-4298-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 448

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

"Tangoul Vechii Garzi e o demonstratie magistrala a faptului ca nu trebuie neaparat sa ne identificam cu eroii unui roman ca sa ne prindem in jocul lui. Descoperim in acest mare roman fenome-nala maiestrie a unuia dintre cei mai buni povestitori din literatura europeana, un as al intorsaturilor de situatie, al enigmelor politiste, al meandrelor derutante create de povestile sale de ura si iubire.” 
 

La Croix

"Erotism, viata autentica, dorinte si aventuri, toate povestite de Arturo Perez-Reverte intr-o forma dintre cele mai atractive.” 
 

La Vanguardia

"Un roman de maturitate, o carte rotunda, in care sint vizibile toate marile calitati ale autorului, cu o poveste ce curge fara momente de lincezeala, mereu sub tensiune, si un stil narativ de o concentrare maxima, plin de rigoare si eleganta.” 

El Cultural
Arturo Pérez-Reverte
Arturo Pérez-Reverte
Autor

Arturo Pérez‑Reverte s‑a născut în 1951 în Spania, la Cartagena. Vreme de peste...

vezi autor
Dan Munteanu Colan
Dan Munteanu Colan
Traducător

Dan Munteanu Colan (n. 1944, România) este doctor în filologie romanică și profe...

vezi autor