TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Minunata lume nouă PO-ALH-MINULN-16-N-001
Vezi
galerie

Minunata lume nouă

de Aldous Huxley

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #243708

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Romanul Minunata lume nouă a inspirat în 1998 o cunoscută ecranizare SF, avîndu-i în distribuție pe Peter Gallagher, Leonard Nimoy și Tim Guinee.

 

Minunată lume nouă pornește de la ideea unei societăți distopice care, pentru a-și controla cetățenii, recurge la orice subterfugiu: de la transformarea rasei umane și manipularea ei genetică pînă la mascarea minciunii în adevăr absolut. Rezultatul este o combinație de realități totalitare și scene din cel mai pur SF, în care cărțile sînt arse și singura cultură acceptată se naște din preceptele unui conducător megaloman, în care apariția unei ediții din Operele complete ale lui Shakespeare poate duce la răsturnarea unui regim absurd, în care oamenii sînt concepuți în imense incubatoare, iar cei neatinși încă de morbul acestei „civilizații” sînt izolați în rezervații.

 

În contextul anului 1948, romanul 1984 parea teribil de convingător. Dar, la urma urmei, tiranii sînt și ei muritori, iar vremurile se mai schimbă. Evenimentele recente din Rusia și noile cuceriri ale științei și tehnologiei i-au răpit cărții lui Orwell o parte din verosimilul ei înfiorător. Un război nuclear ar reduce fără îndoială prorocirile tuturor la o simplă glumă. Dar, presupunînd, pentru moment, că Marile Puteri și-ar înfrîna într-un fel sau altul dorința de a ne distruge, putem spune că acum Minunata lume nouă pare a avea mai multe șanse de a deveni realitate decât 1984.” - Aldous Huxley, 1958

extinde
 

Detalii produs

Autor: Aldous Huxley

Traducător: Suzana Bantaş, Andrei Bantaş

Data apariției: martie 2016

Titlu original: Brave New World

ISBN: 978-973-46-6070-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: distopie, libertate

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Una din cele mai celebre utopii din literatura universală, Minunata lume nouă prezintă viața umană într-o societate în care nu există suferințe sau nevoi iar fericirea e garantată de pastilele Soma, d......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

E o experiență înfiorătoare să descoperi cât de multe dintre predicțiile satirice ale lui Huxley au devenit realitate într-o perioadă atât de scurtă.

The New York Times Book Review
Aldous Huxley
Aldous Huxley
Autor

Aldous Huxley (1894-1963) s-a născut în orașul englez Godalming, comitatul Surre...

vezi autor