TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dracul şi mumia TR-STT-DRACIM-15-N-001
Dracul şi mumia
Vezi
galerie

Dracul şi mumia

de Stelian Tănase

Id: #241588

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Lenin a dispărut din Piaţa Roşie într-o noapte ploioasă de aprilie 1953. Dracul a deschis sarcofagul şi l-a tras de picioare…”

Aşa începe această pasionantă poveste relatată de patru beţivi şi plasată de autor în timpul Războiului Rece. Scena pe care se desfăşoară palpitanta acţiune este Europa — Moscova, Berlin, Paris, Viena, Praga. Este un policier clasic şi un roman de aventuri scris după toate regulile, dar mai ales un roman oniric, o parodie macabră şi adesea cinică. Este o pastişă scrisă cu o rară strălucire a stilului.

Stelian Tănase este un continuator al lui Gogol şi Bulgakov, dar nu mai puţin al lui Celine şi Borges. Imaginaţia sa lucrează în aceste pagini la turaţie maximă pentru a oferi cititorului unul dintre cele mai surprinzătoare romane din literatura contemporană. Este dincolo de orice comedie neagră, un imens hohot de rîs pe seama „uitatului secol XX". Sarcasmul autorului nu se opreşte în faţa niciunei statui sau prejudecăţi. O mitologie întreagă (Kafka, Lenin, Brecht, Freud, Tzara etc.) este demontată cu precizie de ceasornicar.

Ce este Dracul şi mumia? Un roman care nu te lasă să dormi..

extinde
 

Detalii produs

Autor: Stelian Tănase

Data apariției: octombrie 2015

ISBN: 978-606-719-176-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 472

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: aventură, război, umor

Stelian Tănase
Stelian Tănase
Autor

Stelian Tănase, scriitor, politolog, istoric şi publicist, a absolvit Facultatea...

vezi autor