TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Opere V. Supravieţuirile 3. Logica PO-RAC-OPVS3L-13-N-001
Opere V. Supravieţuirile 3. Logica
Vezi
galerie

Opere V. Supravieţuirile 3. Logica

de Radu Cosaşu

Titlu apărut în colecția Opere la Polirom

Id: #204452

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Al treilea volum din Supraviețuiri reia povestea lui Radu Costin după „sinuciderea politică” a acestuia în plenul Congresului tinerilor scriitori. Autorul zugrăvește o perioadă comunistă tragicomicăîn care proaspătul șomer respins de societate dorește -și facă un rost în viață-și răscumpere păcatele, iar pentru această încearcă  treacă de la meseria de jurnalist și, apoi, de cenzor la nobilă profesie de scriitor. În acest volum, Radu Cosașu își continuă autobiografia în aceeași notă ironicăpunând pe tapet încercările unui tânăr aspirant de a pătrunde în tagma literară, cu suișurile și coborâșurile pe care această incursiune le presupune. Logică este astfel un veritabil manual de supraviețuire a scriitorului debutant în societatea comunistă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Radu Cosaşu

Data apariției: 2013

ISBN: 978-973-46-3382-1

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 312

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Polirom

Teme: comic, comunism

 

Opinii editoriale

"Ciclul de povestiri/nuvele/schite care-l fixeaza definitiv in istoria litraturii romane [pe Radu Cosasu] este compus din aceste Supravietuiri. Care sint niste lecturi atente ale lumii din preajma scriitorului. Impresiile din copilarie se conjuga cu cele de lectura, ceea ce este trait in realitatea directa sau in imaginar – nu foarte vioi si viril – se aglutineaza cu elegante glose si paranteze rabinice, care aduc o doza de farmec si culoare. Autodeclarat extremist de centru dupa ’89, avind o buna intuitie (dar si experienta de om patit), proza marelui amator de literatura rusa, cinefil ardent si iubitor de sport patentat, Radu Cosasu ne propune o noua lectura a supravietuirilor lui. Si ale noastre. Ceea ce am si facut, de ce sa nu recunoastem, cu mari delicii."

28 iunie 2013, Observator cultural, nr. 679 - Cristina Manole

"Senzationalul nu este numai de ordin faptic, ci si stilistic. Aici se observa, mai ales, mina reporterului, a gazetarului; in reunirea disparatului, ca in metafora poeziei avangar-diste. Nu numai intreaga carte, si la nivelul materialului de viata alcatuitor, dar fiecare fraza, la nivelul elementelor expresive, procedeaza prin punerea la un loc a unor lucruri complet diferite, prin structurarea diversului. E si un mod de a concepe realitatea, nu prin lanturi de evenimente, ci prin receptarea lor concomitenta, ca al imaginilor de pe ecran... Logica este o opera de proza exceptionala, prin tragismul ascuns in toate cutele umorului, prin orchestrarea savanta a temelor si motivelor bio-grafice. Putini scriitori romani si-au povestit cu mai multa sinceritate si intr-un mod mai captivant viata dintre doua carti.” 

Nicolae Manolescu

"Admirabil scrisa, Logica este cartea unei etape a existentei despre care literatura lui Radu Cosasu nu se rostise; acolo unde se sfirseste autobiografia (lui Radu Costin) incepe biografia (lui Radu Cosasu), firul vietii fiind astfel refacut, intregit, din perspectiva integratoare a aventurii constiintei: Logica este romanul vietii de pina la text si, in acelasi timp, una din cartile (alaturi de Viata ca o prada de Marin Preda si Virstele ratiunii de Paul Georgescu) despre cartile si scriitorii celei mai importante generatii literare postbelice. In alta ordine, Logica este un incintator roman despre «obsedantul deceniu».” 

Ioan Holban
Radu Cosaşu
Radu Cosaşu
Autor

Radu Cosaşu (nume originar Oscar Rohrlich, n. 29 octombrie 1930, Bacău) este unu...

vezi autor