TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Captivi PO-NOM-CAPTIV-11-N-001
Captivi
Vezi
galerie

Captivi

de Norman Manea

Titlu apărut în colecția Seria de autor Norman Manea la Polirom

Id: #204379

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Romanul, cenzurat la prima  apariție, e un elogiu absolut al învinsuluiÎntr-un mod criptic, sînt evocate orori, suferințe, crize, o lume nefericităeșuatătragică. Departe de ispitele evaziunii, romanul dezvoltă o întreagă incursiune psihologică într-un cadru social bine determinat – România anilor ‘50. Povestea este inovatoare  metodăstructurată în trei părți – „Ea”, „Tu”, „Eu” –, fiecare scrisă în alt stil, dar pornind de la o sursă comună.  Personajele, în amintirea cărora trauma războiului este încă proaspătă, dar care sunt sensibile și la micile plăceri ale viețiisunt prizoniere într-o societate dominată de etică comunistă a muncii și disciplinei, de demagogie și suspiciune, în care supravegherea și arestările distrug zilnic nenumărate vieți.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Norman Manea

Data apariției: 2011

ISBN: 978-973-46-2167-5

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Polirom

Teme: comunism

 

Opinii editoriale

"Provocarea persistenta este de a ma regasi pe mine insumi, intr-un mediu atit de strain. Influenta exteriorului este inevitabila, chiar daca mai putin violenta in cazul unui scriitor al interioritatii."

Norman Manea în interviu cu Virginia Costeschi, 8 iunie 2012, BookMag.ro - Norman Manea

"Intentia mea cu cartea Captivi era sa-l fac pe cititor sa devina el insusi un captiv, sa simta toata presiunea si tensiunea, opresiunea captivitatii. Si nu doar a captivitatii exterioare, care era evident formulata, dar si a captivitatii interioare."

15 mai 2012, în cadrul lecturii publice de la Librăria Bastilia - Norman Manea

"Norman Manea e un scriitor sobru, literatura sa e si o literatura a traumei, un exemplu de asumare tenace a identitatii paradoxale, provocatoare, marginal-centrale, e un scriitor pentru nelinistea noastra, dar si un intelectual pentru nelinistea noastra."

15 mai 2012, in cadrul lecturii publice de la Libraria Bastilia - Paul Cernat

"Un scriitor superb, care ne ofera o marturie extraordinara despre viata intensa si dramatica din timpul uneia dintre cele mai grotesti si feroce dictaturi. Norman Manea scrie fara amaraciune sau resentimente, cu o incredibila libertate a spiritului, cu fantezie si chiar cu umor.” 

Mario Vargas Llosa

"Grandoarea literara a lui Norman Manea consta in capacitatea sa de a analiza subtil procesele larvare de degradare, subteranele sufletului si ale sentimentelor in care se elaboreaza mecanismele rezistentei, dar si ale duplicitatii si ale experimentarii curajoase, carnavalul dezlantuit si baroc al minciunii generalizate.” 

Claudio Magris

"In ciuda exilului american, Norman Manea continua sa scrie in limba romana – el afirma ca un scriitor locuieste propria limba si ca o poate duce cu sine oriunde. Norman Manea se afirma asadar ca un mare scriitor cosmopolit, care duce cu sine in lume propria lume.” 

Antonio Tabucchi

"Pentru mine, Norman Manea este un memento al puterii constructive a memoriei ca mijloc de incadrare a prezentului fara nostalgie sau amaraciune. Este o raritate. Si este unul dintre putinii care stiu ca in vremurile moderne am ajuns aproape sa ne pierdem capacitatea de a salva decenta si a ne reinnoi umanitatea.” 

Leon Botstein
Norman Manea
Norman Manea
Autor

Norman Manea (n. 1936), unul dintre cei mai apreciați prozatori și eseiști român...

vezi autor