logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist

Născuţi morţi

Martin Amis
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
 „Nu caut inadins sordidul”, declara Martin Amis. Existenta moderna  „este pur si simplu sordida”, urita,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-681-492-0
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

 „Nu caut inadins sordidul”, declara Martin Amis. Existenta moderna  „este pur si simplu sordida”, urita, amenintatoare, o lume muribunda, in care dragostea insasi isi asteapta condamnarea la moarte. Este reactia pe care o provoaca aventurile eroilor romanului Nascuti morti (1975). Sase prieteni se pregatesc pentru un weekend mai putin obisnuit la vila Appleseed Rectory, situata intr-un colt de rai bucolic, tipic englezesc. Nimic insa nu prevesteste ceea ce se va intimpla cu adevarat o data cu venirea amicilor americani si a unei „prietene comune” londoneze, si o data cu aparitia unui personaj invizibil, pe nume „Johnny”, care-si face cunoscuta prezenta prin amenintari epistolare. Ceea ce se dorea un schimb „pasnic” de experiente erotice si psihedelice se transforma intr-o orgie de proportii, cu urmari neprevazute pentru multi dintre ei. Exista vreo raza de speranta? E o intrebare pe care si-o pun atit personajele, cit si cititorii cind, spre sfirsitul cartii, incep sa simta privirea scaparatoare a misteriosului si maleficului Johnny, chintesenta raului universal.

Autor: Martin Amis
Traducător: Irina Horea
Data apariției: 2004
Editura: Polirom
Titlu original: Dead Babies
Pagini: 368
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatura engleză, beletristică, weekend, scrisori de ameninţare, erotism, orgie, malefic
  • Martin Amis - Autor
    Considerat de multi critici drept una dintre cele mai influente si mai inovatoare voci ale literaturii britanice moderne, Martin Amis, fiul scriitorului Kingsley Amis, este adeseori plasat in generatia romancierilor britanici care s-au afirmat in anii ’80 si care ii include pe Salman Rushdie, Ian McEwan si Julian Barnes. Martin Amis s-a nascut la Oxford, in 1949. The Rachel Papers (1973) este primul sau roman, scris in timp ce lucra ca secretar de redactie la...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

3 august 2004, Adevărul literar şi artistic - Elisabeta Lasconi
"Un lector avizat se va distra citind in romanul lui Martin Amis o parodie impinsa pina la caricatura a unui roman detectivist al Agathei Cristhie. [...] Si structura epica, si suspansul si finalul amintesc aproape demonstrativ de «Zece negri mititei», inclusiv surpriza de la incheierea cartii, pe care nu intentionez sa o deconspir."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus