TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ţigara unui viitor de paie CO-MAG-IGUVDP-11-N-001
Ţigara unui viitor de paie
Vezi
galerie

Ţigara unui viitor de paie

de Marius Ghilezan

Id: #216234

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Prin Marius Ghilezan, poezia devine pamflet și predică, pelerinaj al spovedaniei aceluia ce nu se lasă învins de memorie. Versurile caută sfinţi și martiri vazuţi nu doar  niște relicve de în-chinat. (...)

Într-o vreme când textele se dezic de valori și de muzică sferelor de iubire și idealuri, Marius Ghilezan definește conferinţa de la Yalta, fără nicio diplomaţie sau eufemism, locul unde mai mari ai lumii au aprins un viitor de paie, care încă fumegă. (...)

De ce i-ar pasă tânărului de azi de tragedia petrecută la Livadia și nu ar scrie poeme în stilul Flower Power, experimente textuale și versuri antilirice despre alcool, sex, dezabuzare și lipsa de orizont? Pentru  vremurile pot fi oricum, de cenușă, de ciumă, de coșmar, de cinism, dar ele nu pot fi salvate de marasm și minciună fără cea mai liberă formă de autoritate, aceea a frumosu-lui și a binelui salasluind în Cuvânt.

Doina Uricariu

extinde
 

Detalii produs

Autor: Marius Ghilezan

Data apariției: 2011

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 128

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Corint

 

Opinii editoriale

"Prin Marius Ghilezan, poezia devine pamflet si predica, pelerinaj al spovedaniei aceluia ce nu se lasa invins de memorie. Versurile cauta sfinţi si martiri vazuţi nu doar ca niste relicve de in-chinat. (...)

Intr-o vreme cand textele se dezic de valori si de muzica sferelor de iubire si idealuri, Marius Ghilezan defineste conferinţa de la Yalta, fara nicio diplomaţie sau eufemism, locul unde mai mari ai lumii au aprins un viitor de paie, care inca fumega. (...)

De ce i-ar pasa tanarului de azi de tragedia petrecuta la Livadia si nu ar scrie poeme in stilul Flower Power, experimente textuale si versuri antilirice despre alcool, sex, dezabuzare si lipsa de orizont? Pentru ca vremurile pot fi oricum, de cenusa, de ciuma, de cosmar, de cinism, dar ele nu pot fi salvate de marasm si minciuna fara cea mai libera forma de autoritate, aceea a frumosu-lui si a binelui salasluind in Cuvant."

Doina Uricariu