TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Harta sufletului AD-HOM-HARTSM-16-N-001
Harta sufletului
Vezi
galerie

Harta sufletului

de Murray Stein

Titlu apărut în colecția Jungiana la Herald

Id: #244615

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Moștenirea lui Jung
 

Descriere produs

În acest volum introductiv Murray Stein împărtășește chintesența a 30 de ani de studiu despre harta sufletului creată de Jung. Murray descrie descoperirile lui Jung și evidențiază coerența teoretică a subtilei rețele jungiene de elemente interconectate pentru ca cititorul să dobândească atât o imagine generală a teoriei psihologiei analitice, cât și o bună înțelegere a celor mai importante concepte și a modului în care ele aparțin unui întreg.

 

Plasându-și munca pe filiera gnosticilor antici și a alchimiștilor medievali, aflat sub influența lui Kant, Hegel și Freud, printre alții, Jung a descoperit o nouă cale de a intra chiar mai adânc în spațiile ascunse ale lumii interioare prin observarea viselor și prin tehnica imaginației active; a pus bazele unei metode de interpretare inspirată din studiile comparative ale culturii umane, miturilor și religiilor lumii.

 

Cartea de față se adresează atât specialiștilor, cât și celor care sunt interesați de ceea ce a spus Jung, dar nu au găsit încă o cale prin care să abordeze opera sa imensă și gândirea sa complexă. Fiecare dintre capitolele acestei cărți se concentrează pe o temă a teoriei sale (Conștiința-eu, libertatea personală, complexele, teoria libidoului, arhetipurile, inconștientul colectiv, Persona, Umbra, Animus/Anima, Sinele, Individuarea, Sincronicitatea etc.). Murray Stein a selectat cele mai clare și reprezentative eseuri și pasaje din opera lui Jung pentru a arăta coerența esențială a viziunii sale. Harta psihicului elaborată de Jung este o imensă realizare a intelectului, a observației și a intuiției creative iar lucrările sale ne oferă imagini ale unui impresionant mister: psihicul uman.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Murray Stein

Traducător: Roberta-Carolina Trif

Data apariției: iulie 2022

Titlu original: Jung's Map of the Soul

ISBN: 978-973-111-964-9

EAN-13: 5948417320166

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: curiozitate, emoții, suflet