TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Zilele regelui (Ediţia 2012) PO-FIF-ZILRE2-12-N-001
Zilele regelui (Ediţia 2012)
Vezi
galerie

Zilele regelui (Ediţia 2012)

de Filip Florian

Titlu apărut în colecția Fiction LTD la Polirom

Id: #206153

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În primăvară anului 1866, Joseph Strauss, un dentist din Berlin, se hotărăște  părăsească Prusia pentru a-l urmă pe căpitanul de dragoni Karl Ludwig von Hohenzollern-Sigmaringen, care tocmai acceptase domnia Principatelor Unite, sub numele de Carol I. După o călătorie plină de peripețîi, Joseph, însoțit de motanul sau, ajunge la București, un oraș ciudat, cu ritmuri și obiceiuri orientale. Se căsătorește cu sirboaica Elena Ducovici și devine un apropiat al prințuluicăruia ii prepară ceaiuri din pulbere de pălăria-șarpelui, menite -i alunge neliniștile. Totul se schimbă însă cînd bunul sau prieten se îndepărtează de el, Elena îl părăsește, iar în viață lui Joseph apare un copil ce seamănă leit cu Carol.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Filip Florian

Data apariției: 2012

ISBN: 978-973-46-2780-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: București, destin, prietenie

 

Opinii editoriale

"Degete mici (debutul din 2005), Zilele regelui (2008) si Toate bufnitele (2012) sint nu doar splendide „numere” de virtuozitate, ci si istorii extrase – cu clestele unui dentist nemilos – din maxilarul si mandibula istoriei romanesti (recente). Acolo unde unii mizeaza pe deconstructie, intelect rece si doxa filologica, Filip Florian contrapune povestea, istoria individului ca lujer al Istoriei."

ianuarie 2013, Tribuna - Ştefan Manasia

"In Zilele regelui parea ca lumina scade melancolic si reflexiv spre asfintit, odata cu oboseala tinarului rege batrin Carol I (batrin, daca-l privesti dinspre azi). Pseudobiografia suveranului, cu dantelaria ei contrafactuala si cu neambitioasa ei meditatie istorica, ramine una dintre cele mai frumoase carti ale ultimilor ani."

28 mai 2013, Revista 22 - Tania Radu

"Zilele regelui e un roman clar ca o fereastra bine stearsa, fermecator, aerisit, imbibat de acea jubilatie a scrisului atit de rara la scriitorii romani din zilele noastre. Povestea se tine foarte aproape de cronologia unei felii de istorie, folosind-o strict ca pe o canava. Pare sa fie un fel de ancora, caci mesajul nu e legat de istorie, ci de omenescul din ea. Restul e doar placerea fictiunii, care nu se sprijina neaparat pe portrete, in sensul clasic al cuvintului. Centrul de greutate e altundeva, in atmosfera si in detalii. Ca un tablou de Bruegel cel Batrin, Romania de dupa unirea Principatelor e o idila inselatoare.” 

Tania Radu

"In aceasta bijuterie romanesca, lucrata cu pasiune si migala de orfevrier, Filip Florian confirma ca este nu doar un scriitor de mare clasa, ci si unul extrem de exigent cu sine, deloc grabit si deloc orbit de lumina reflectoarelor.” 

Carmen Muşat

"Stilist desavirsit, dispus sa riste noi formule romanesti, ambitios si pretentios cu ce scrie, dincolo de orice teribilism, moda sau compromis, dedicat literaturii adevarate, nu surogatelor, Filip Florian este un scriitor rar, iar Zilele regelui, un statement al artei sale.” 

Marius Chivu

"Zilele regelui e o bijuterie de roman, tocmai azi, cind ni se spune foarte decis, de catre oameni inteligenti si cu haz, ca tinerii scriitori nu mai vor sa scrie capodopere. Filip Florian ii contrazice, blind.” 

Radu Cosaşu
Filip Florian
Filip Florian
Autor

Filip Florian s-a născut la 16 mai 1968, în București. Primul său roman, Degete...

vezi autor