TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Poeme cinematografice KA-DOB-POEMEC-14-N-001
Vezi
galerie

Poeme cinematografice

de Dominic Brezianu

Id: #238630

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Dominic Brezianu, singurul poet gay român cu o lirică homoerotică, a lansat pe 23 octombrie 2014 un nou volum, „Poeme cinematografice”. Autorul a debutat în revista ieşeană „Cronică” (1968) şi a publicat trei volume de versuri, Cu mai puţine verbe (ed. Cavallioti, 1996), Escale (ed. Cavallioti, 2000), Nocturne (ed. Vinea, 2006), şi o antologie de autor, Eroticele (ed. Tracus Arte, 2012), care cuprinde poeme din cărţile publicate anterior şi câteva inedite. Stabilit din 1981 în Statele Unite ale Americii, Dominic Brezianu a publicat poeme în cele mai importante reviste româneşti din exil, printre care „Limite”, coordonată de Virgil Ierunca, iar în ţară, după Revoluţie, Cornel Regman i-a dedicat un capitol în volumul de eseuri Dinspre „Cercul Literar” spre „Optzecişti”.



Alte titluri pentru DominicBrezianu (autor):
De ce iubim bărbații (2020) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Dominic Brezianu

Data apariției: octombrie 2014

ISBN: 978-606-8611-20-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 80

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Karth

 

Opinii editoriale

„Este evident că Dominic Brezianu alege din viaţa senzuală numai secvenţele, disparate, ce i se par revelatoare, cele care încheagă un film abia în mintea şi sensibilitatea cititorului.”

Constantin Abăluţă

„Puterea de sugestie a poeziei lui Dominic Brezianu se concentrează nu în ceea ce exprimă textul, ci în ceea ce trece sub tăcere.”

Roxana Sorescu

„Şi e de necontestat că în spaţiul poeziei române actuale, lirica lui Dominic Brezianu beneficiază de propriul său teritoriu.”

Octavian Soviany

„Dominic Brezianu este o voce unică în poezia noastră contemporană.”

Gabriel Daliş

„Cunoscător al decupajului şi montajului de tip cinematografic, poetul activează atît funcţia atingerii prin cuvinte, cît şi rolul sugestiilor prin tăceri.”

Camelia Toma
Dominic Brezianu
Dominic Brezianu
Autor

Dominic Brezianu s‑a născut la 13 octombrie 1940, în București, într‑o familie d...

vezi autor